Tükröt állított a Szikra Mozgalom Orbán Viktornak a Karmelitánál

2023. május 29. – 17:34

Tükröt állított a Szikra Mozgalom Orbán Viktornak a Karmelitánál
Jámbor András a Karmelitánál 2023. május 29-én – Fotó: Szikra Mozgalom / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Tükröt állított a miniszterelnök hivatalánál a Szikra Mozgalom hétfő délután. Jámbor András, a mozgalom országgyűlési képviselője arról beszélt, a tükröt egész éjszaka őrizni fogják, hogy amikor reggel megérkezik a Karmelitához a miniszterelnök és a többi döntéshozó, bele tudjanak nézni.

„Nézzenek bele úgy ebbe a tükörbe, ahogy a végrehajtói maffia áldozatainak arcába nem tudtak belenézni.”

A Párbeszéd-Zöldek frakciójában politizáló képviselő kirakatpernek nevezte a Schadl-Völner-ügyet, szerinte ugyanis a nyomozást túl gyorsan, egy év alatt lezárták, és a közvélemény a mai napig nem kapott választ arra, hogy ki az a nyomozati anyagokban szereplő Tóni, Barbara és Ádám, akik keresztnevei Rogán Antallal, a feleségével, Rogán Barbarával és a kabinetfőnökével, Nagy Ádámmal egyeznek meg. Jámbor állítja: az ügyészség nem vizsgálta megfelelő mélységben a nyomozati anyagban felbukkanó korrupciós szálakat.

Arról is beszélt, hogy a nyomozati anyagok szerint Völner Pál és Schadl György írta a mai napig hatályos végrehajtói törvényt, amely alapján egy tárgyat akár az értéke egy százalékáért is el lehet árverezni. „Azért állítottuk ezt a tükröt, hogy legalább bele kelljen nézniük azoknak, akik ezeket a döntéseket meghozzák, hogy legalább szembesüljenek azzal, hogy mi az, amit tesznek. Emberéleteket tesznek tönkre” – fogalmazott Jámbor András.

A Szikra Mozgalom kedd délután 17 órára tüntetést szervezett a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épülete elé, ahol a jelenlegi végrehajtói rendszer felszámolását és a végrehajtások áldozatainak támogatását követelik. „Az állam feladata ugyanis az lenne, hogy azokat segítse, akik bajba jutnak, nem azokat, akik mások kisemmizésén gazdagszanak meg” – írják a Facebook-eseménynél.

A kétméteres tükör pedig a terveik szerint szerda reggelig marad a Karmelita előtt. Kedd délutánig a Szikra Mozgalom tagjai őrzik, majd átadják az Egységes Diákfrontnak, akik virrasztást szerveztek kedd estére az oktatásért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!