Méterenként 644 ezer forintba került a lomb nélküli lombkoronasétány

2023. május 23. – 08:22

Másolás

Vágólapra másolva

Kacifántos úton, beperelt félként jutott hozzá az Átlátszó a lombnélkülisége miatt híres-hírhedtté váló nyírmártonfalvai lombkoronasétány részletes számláihoz. A település polgármestere, Filemon Mihály egy helyreigazítási kérelem nem teljesítése miatt perelte be a lombkoronasétányról elsőként cikkező lapot, ebben – az első fokon elvesztett – a perben küldte el a bírónak a pályázat támogatói okiratát és a kifizetett számlákat, amiket az Átlátszó is megkapott.

Így kiderült, hogy a 80 százalékban uniós forrásból támogatásból készült sétány

minden egyes métere 644 347 forintba került az uniós adófizetőknek.

Azzal, hogy az Átlátszó megszerezte a részletes számlákat, már tudni, hogy az ácsmunkák bruttó 26,4 millió forintba kerültek, az asztalosszerkezetek 22,2 millió forintot tettek ki, aljzatkészítésre, hideg- és melegburkolatok készítésére pedig bruttó 13,3 millió forint jutott. A lombkoronasétányhoz készült lépcső és korlát 5,6 millió forintba került, a tíz darab kerékpártámasz ára pedig 189 230 forint.

Az erdő nélküli lombkoronasétány ügyében Polt Péter legfőbb ügyész feljelentésnek értékelte Vadai Ágnes DK-s képviselő írásos kérdését, így a NAV-hoz továbbította azt. Magát a lombkoronasétányt mi is megnéztük, ám a helyszínen nem sok mindent árultak el az ügyről a helyiek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!