Vadai Ágnes kérdezett, Polt Péter feljelentésnek vette, nyomozás indulhat a lombkorona nélküli lombkoronasétány ügyében

2023. május 3. – 07:19

Másolás

Vágólapra másolva

Kérdést intézett Polt Péter legfőbb ügyészhez Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője a nyírmártonfalvai lombkoronasétány uniós támogatása kapcsán. Polt a kérdést „tartalmilag feljelentésként értékelte”, és azt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bűnügyi Főigazgatóságának továbbította – írja a 24.hu.

Nyírmártonfalva arról lett híres az egész országban, hogy itt épült meg Filemon Mihály polgármester földjén 60 millió forintos uniós támogatásból az a lombkoronasétány, ami körül teljesen kivágták az erdőt, így az egész projektnek semmi értelme. A lombkoronasétányhoz vezető utat nemrég le is zárták.

Vadai Ágnes az ügyben írásbeli kérdéssel fordult Polt Péterhez. A „Szabályos volt a nyírmártonfalvai lombkoronasétány uniós támogatásának felhasználása?” című kérdésre válaszolva Polt azt írta, mivel azt tartalmilag feljelentésnek értékelte, továbbította a NAV-nak.

A feljelentés elbírálásának eredményéről a nyomozó hatóság ad majd tájékoztatást.

Filemon Mihály egyébként korábban azt mondta, az uniós döntéshozók későn bírálták el a 2017-es pályázatát, és azért lett kivágva az erdő, mert közben vágásérett lett. Szerinte a beruházásnak nem volt feltétele, hogy erdő is legyen a lombkoronasétány körül, de hamarosan ismét telepíteni fognak fákat a területre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!