Életre szóló hivatás, stabil munkahely – toborzást indított a büntetés-végrehajtás

2023. május 23. – 10:55

Másolás

Vágólapra másolva

Országos toborzókampányt indított a büntetés-végrehajtás. Többek között életre szóló hivatást, stabil munkahelyet kínálnak a jelentkezőknek – közölte a Büntetés-végrehajtás (BvOP) az MTI-vel.

A büntetés-végrehajtásnak jelenleg 9000 munkavállalója van, ezt szeretnék bővíteni. Kiemelik, hogy nemcsak felügyelőnek vagy reintegrációs tisztnek lehet menni a börtönökbe, hanem például pszichológusnak vagy jogásznak is.

A munkával tiszthelyettesként havi bruttó 395 és 509 ezer között lehet keresni, tiszti beosztásban ez egészen 570 ezerig feltornázható. Fontos, hogy a pontos összeg beosztásfüggő. Ezentúl többek közt jár cafeteria, teljesítményjuttatás, ruhapénz, fogászati kezelés, szemüveg-költségtérítés de még rekreációs programok is. Az érdeklődőknek állásbörzéken, oktatási kiállításokon, falu- és városnapokon mutatják be a „kínált életpályamodellt”.

Rétvári Bence államtitkár épp előző héten beszélt arról, hogy a büntetés-végrehajtás mennyire stabil és kiszámítható munkahely. Beszámolt arról is, hogy Magyarországon a fogvatartottak száma az elmúlt években 14-15 ezerről 19 ezerre nőtt. Ebben szerepet játszik az is, hogy minden kilencedik rab embercsempész. Sokukat épp az előző héten engedték szabadon, nekik 72 órán belül kell elhagyniuk az országot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!