RTL: Börtönből szabaduló embercsempészeket engedtek el Szombathelyen

2023. május 19. – 09:25

Másolás

Vágólapra másolva

Az RTL Híradója rejtett kamerával vette fel Szombathelyen azt, ahogy a büntetés-végrehajtás kisbusza megérkezik a vasútállomásra, öt férfi kiszáll belőle, és táskákkal, szatyrokkal és papírokkal a kezében szabadon elsétál. A csatorna úgy tudja, mindannyian embercsempészek, akik egy nemrég elfogadott kormányrendelet szerint úgynevezett reintegrációs őrizetbe kerülnek – olvasható az Rtl.hu-n.

A Belügyminisztérium nem cáfolta a történteket a csatornának, azt írták, az embercsempészeknek 72 órán belül el kell hagyniuk az országot. Ha a rendőrség azt észleli, hogy ez nem történt meg, vagy az embercsempész visszatért, akkor elfogják, és a hátralévő büntetését is le kell töltenie. A Belügyminisztérium azt is közölte, hogy „jelenleg a fogvatartottak 12 százaléka külföldi embercsempész”.

Nemény András polgármester azt mondta, Magyarország egyik legbiztonságosabb városa Szombathely, szeretnék, ha ez így is maradna. Szerinte nem jó, hogy bűncselekményt elkövető emberek szabadon mászkáljanak a városban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!