A végrehajtói kar szerint hamis az a levél, amelyben megírták a végrehajtóknak, hogy kire szavazzanak a rendkívüli tisztújításon

2023. május 17. – 15:30

Másolás

Vágólapra másolva

Hadházy Ákos szerda reggel a Facebookon osztott meg egy levelet, amelyben Petris Csaba végrehajtó arra kérte a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar tagjait, hogy az

„egységünk kimutatása és jövőbeli működésünk zavartalan fenntartása érdekében”

a kar tisztújításán öt meghatározott jelöltre szavazzon mindenki.

A levél írója azt állította, hogy az elnökségi jelöltekről előre egyeztetett Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Lukács Tamás, a kar áprilisban lemondott alelnöke és Mayerhoffer Emese Gyöngyi felszámolói és végrehajtói felügyeleti igazgató.

Az öt jelölt a levél szerint a következő:

  • dr. Lupkovics Beáta korábbi borsodi jegyző,
  • dr. Kovássy Szabolcs,
  • dr. Papp Gábor,
  • dr. Ódor Gergely István,
  • dr. Kósa Zoárd.

Megkerestük az Igazságügyi Minisztériumot, Petris Csabát és Lukács Tamást is, hogy megtudjuk, hiteles-e a levél, igazak-e a benne foglaltak, és valóban zajlott-e olyan egyeztetés, ami a levélben olvasható.

Lukács Tamás, a végrehajtói kar áprilisban lemondott alelnöke elküldte lapunknak a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján kedden megosztott tájékoztatót. „Dr. Petris Csaba önálló bírósági végrehajtó nevében az elmúlt napokban ismeretlenek levelet küldtek ki a rendkívüli tisztújítás, új elnökség megválasztása tárgyában” – írják.

„Szeretnénk felhívni a Tisztelt Tagság figyelmét arra, hogy a levélben hamis információk szerepelnek.”

Az Igazságügyi Minisztériumtól azt írták a Telexnek, hogy a levélhez a minisztériumnak és Répássy Róbertnek semmi köze, és „nem is vett részt semmilyen egyeztetésen ennek kapcsán. Az interneten megjelent és Hadházy képviselő úr által megjelentetett levél hamis állításokat tartalmaz.” Azt javasolták, hogy kérdéseinkkel forduljunk a végrehajtói kart felügyelő Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságához.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar rendkívüli tisztújítást tart azután, hogy áprilisban lemondott Schadl György és a végrehajtói kar teljes elnöksége, köztük Lukács Tamás alelnök, Kovássy Szabolcs elnökségi titkár, valamint Jeney Orsolya és Papp Gábor elnökségi tagok is.

A héten Schadl György meghallgatásával rendesen is elkezdődött az elmúlt évek legsúlyosabb korrupciós ügye, az úgynevezett Schadl–Völner-per a bíróságon, a Telex munkatársai is ott voltak a tárgyaláson, amelyen Schadl György azt mondta, a hajózás, a gasztronómia és a műszaki cikkek szeretete közös benne és Völner Pál volt igazságügyi államtitkárban.

A Telex a kezdetektől követi a Schadl–Völner-ügyet, a témában írt összes cikkünket ide kattintva találja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!