Két hétig bírták a Keleti vadonatúj mozgólépcsői

2023. május 17. – 05:19

Másolás

Vágólapra másolva

A Keleti pályaudvar május 1-jén átadott vadonatúj utascentrumának mindkét új mozgólépcsője leállt, írta olvasónk.

Olvasónk fotója
Olvasónk fotója

A MÁV megkeresésünkre azt válaszolta, hogy az utóbbi napokban többször érkezett jelzés a Keleti utascentrumban található mozgólépcsők hibáiról a vasúttársasághoz. A kivitelezőt a MÁV azonnal felszólítja a garanciális javítások gyors elvégzésére. A tegnapi napon vizsgálatot rendeltek el a kivitelezéssel kapcsolatban.

A Keleti pályaudvar felújítása 2021 március végén kezdődött el. A korábbi állapotokhoz képest nagyot fejlődött az ügyfélfogadó és a hozzá tartozó 11 pénztár. A cég közleménye szerint a vágánycsarnokba vezető, felújított főlépcső két oldalán két mozgólépcsőt építettek, ezenkívül két új lift is kényelmes és biztonságos közlekedési lehetőséget nyújt mindenki számára. Az átutazók, illetve a turisták számára 111 különböző méretű rekeszből, szekrényből álló csomagmegőrzőt helyeztek el az Utascentrumban a jegypénztárakon kívüli területen. 15 új jegykiadó automatát is telepítettek az Utascentrum körül, így összesen már 26 automata üzemel a Keletiben.

A vasúttársaság szakemberei által tervezett és saját beruházásban átépített, összesen több mint 1540 négyzetméteres szolgáltatói terület kivitelezésére 1,9 milliárd forintot költöttek. Az átépítés hazai költségvetési forrásból és az Európai Unió finanszírozásával történt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!