Üvegpadlón sétálhatunk majd a Keleti pályaudvar peronjai felé

2021. március 29. – 18:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kormányzati és uniós forrásokból, csaknem 1,6 milliárd forintból épül új, akadálymentesített utascentrum a budapesti Keleti pályaudvar peronszintje alatt, a jelenlegi belföldi pénztárak előtti területen, közölte honlapján a MÁV Zrt. hétfő délután.

A területet múlt kedden adták át a kivitelezőnek, a munkálatok várhatóan 11 hónapig fognak tartani, ezután egy helyen lesz lehetőség a menetjegyváltással, a belföldi vagy nemzetközi utazással kapcsolatos ügyek intézésére.

„A 200-250 négyzetméteres ügyféltérhez kapcsolódik kilenc menetjegypénztár és két személyes ügyfélszolgálati pult, amelyek közül az egyik akadálymentesített. Az utascentrum fontos része lesz a már meglévő oszlopokkal közrefogott üvegfödém, ami fényt enged be a csarnokból” – áll a közleményben. A látványterveken jól látszik, hogy az utcaszintről érkezők az üvegfödémen átsétálva közelíthetik majd meg a vágányokat.

A pályaudvaron 25 jegykiadó automata szolgálja majd a gyorsabb jegyváltást, egy része az utascentrum környékén lesz megtalálható, de működnek majd a vágányoknál is, továbbá az utasok számára fenntartott mellékhelyiség is megújul. „Párhuzamosan folyik a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének a felújítása, a csarnokot tanévkezdésre megnyitjuk” – idézi a közlemény Homolya Róbertet, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatóját.

A Keleti pályaudvar a MÁV közlése szerint naponta több mint 30 ezer, évente pedig közel 11 millió utast fogad.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!