Ungár Péter: A kordonbontás nem oldja meg a pedagógusok problémáját

2023. május 10. – 16:09

Másolás

Vágólapra másolva

Az ellenzéki szavazók nem érdemlik meg, hogy a negyedik kétharmad után egy évvel ismét hamis reményeket áruljanak felelőtlen politikusok. Egyebek mellett ezzel reagált szerdai Facebook-posztjában Ungár Péter, az LMP társelnöke arra a kérdéssorra, amelyben Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke az utóbbi hetek Várban zajló tanár-diák tüntetésein és az ellenzéki képviselők által végrehajtott kordonbontásokon történt rendőri intézkedésekről, illetve ezek utóéletéről kérte ki véleményét.

Ungár szerint a pedagógusok nevetségesen alacsony fizetésénél kevés nagyobb dráma van az országban, a státusztörvény pedig valójában nem több jogállamban nehezen elképzelhető erőfitogtatásnál. Az LMP társelnöke hozzátette, hogy az erőszak minden formáját elítélik és pártjának álláspontja szerint a rendőrség követett el túlkapásokat a megmozdulások során.

Ugyanakkor később azzal folytatja, hogy a kordonbontást nem tartják jó eszköznek a pedagógusok problémáinak megoldására. Továbbá hibának tartja összemosni a tanárok bérét a sajtószabadság és a jogállam kérdésével, mert szerinte az érintettek nagy részét a fizetése rendkívüli módon zavarja, a jogállam helyzete és a köztévé műsorrendje pedig kevésbé. Szerinte ezt a tények is igazolják, úgy látja, hogy az ellenzék az elmúlt tíz évben képes volt még az alapvetően csak kétharmados vereséghez elég táborát is folyamatosan erodálni.

Azt is hozzátette, hogy nem az ellenzéket akarja bántani ezekkel a kijelentésekkel a kormány kritizálása helyett, hanem azt akarja jelezni, hogy ők nem ebben a versenyben akarnak részt venni, hanem egy zöld pártot akarnak csinálni, amely akkor tüntet, ha ki akarják vágni a fákat vagy ha el akarják adni a vizünket. Két órával később egyébként az LMP közleményben jelentette be, hogy írásbeli kérdéssel fordult Rogán Antalhoz, hogy megtudja, miért a turistabuszos szolgáltatás áfáját csökkentette a kormány 5 százalékra, miközben a közösségi közlekedésé még mindig 27 százalékos.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!