Tarlós István: Ostobaság a Lánchíd gyalogoshíddá alakítása

2023. május 10. – 14:52

Másolás

Vágólapra másolva

Tarlós István szerint ostobaság a Lánchíd gyalogoshíddá alakítása, mert a jelenlegi úttestről a gyalogosok a láncoktól semmit sem látnának a városból. „Igaz, ezt a verziót minden jel szerint a jelenlegi városvezetés is végleg elvetette már, hiszen akkor a busz- és taxi, sőt a kerékpáros-közlekedést is kizárná” – mondta Budapest volt főpolgármestere a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Tarlós úgy véli, a Lánchíd autómentesítésének kérdésében elfogadhatatlan a főváros „akaratos felelősség hárítása”. Szerinte „Marxi magasságokba” emeli a főváros indoklását, hogy a saját maguk, vagyis a BKK által készített szakvéleményre támaszkodva érvelnek.

„Az autómentesítést olyan állapotra kalkulálják, mikor az összes többi budapesti Duna-híd működik. Viszont a Lánchíd után fel kell újítani a Petőfi, majd ezt követően az Árpád hidat. Vagyis ezeket egymást követően hosszú évekre le kell zárni. Akkor pedig a Lánchíd kapacitásának kiiktatása közlekedési káoszhoz vezet majd” – mondta Tarlós.

A volt főpolgármester kritizálta a Karácsony Gergely által bejelentett „budapesti lakógyűlés” ötletét, ahol a városvezetés a Lánchíd jövőjével és a főváros költségvetésével kapcsolatban kérné ki a lakosok véleményét. „Ennek a felelősségét laikusokra – köztük kiskorú gyerekekre – hárítani nevetséges. Ez nem demokrácia, hanem dilettantizmus, amit ajándékként tálalnak a gyanútlan szavazóknak” – mondta a volt főpolgármester, aki szerint a városvezetés által megfogalmazott kérdések valóságtartalma is kérdőjeles.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!