Kedd este felbukkant egy feladatlap a neten, ami akár a középszintű történelemérettségiből is származhat

2023. május 10. – 08:07

Másolás

Vágólapra másolva

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy valóban a középszintű történelemérettségi két hosszú és két rövid esszéjének témáját tartalmazza-e, mindenesetre az Eduline arról ír, hogy kedden este, azaz a történelem írásbeli érettségit megelőző napon felkerült (majd este tíz órakor el is tűnt) egy feladatlap, pontosabban arról egy képernyőmentés egy Facebook-csoportba, és felmerült, hogy ez a középszintű történelemérettségiből származik.

Az Eduline cikke szerint a csoportnak kb. hetvenezer tagja van, témája pedig az érettségi. A dátumozás szerint a feladatsort május 10-re szánták, és többek szerint ugyanaz a sorszám szerepelt rajta, mint a hétfői magyarérettségi feladatlapján is. A lap az ügy miatt az Oktatási Hivatalhoz fordult, választ még nem kaptak.

Az Oktatási Hivatal a Telexnek délelőtt tíz óra körül megerősítette, hogy nem szivárgott ki a szerdán kiadott feladatlap: „Tájékoztatjuk, hogy a történelem érettségi feladatlapjainak kiszivárgásáról szóló értesülés nem valós. Felhívjuk figyelmüket, hogy az érettségi feladatlapjai minősített iratok, idő előtti nyilvánosságra hozataluk büntetőjogi következményeket von maga után.”

A szerdai középszintű történelem írásbeli vizsga 9 órakor kezdődik, a diákoknak déli 12 óráig be kell fejezniük a feladatsort. Az emelt szintű érettségire négy órát kapnak a diákok. Szerdán történelemből középszinten 68 131, emelt szinten 7025 diák vizsgázik.

A Telexen a középszintű történelemérettségi néhány érdekesebb feladatának megoldását 13 óra után Repárszky Ildikó, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium vezető tanára ismerteti néhány rövid videóban. Hétfőn magyarból, kedden matematikából vizsgáztak a diákok. A matematikaérettségi teljes javítási-kiértékelési útmutatóját szerdán az Oktatási Hivatal honlapján teszik közzé. A hétfői magyarérettségi megoldókulcsa már elérhető itt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!