Igazságügyi pszichológus és pszichiáter is megvizsgálta a megfulladt kisfiú nevelőanyját

2023. május 9. – 08:57

Másolás

Vágólapra másolva

Igazságügyi pszichológus és pszichiáter is vizsgálta azt a 34 éves nyíregyházi nevelőanyát, akinek pár hete a csomagtartójában találták meg a kétéves nevelt fia holttestét.

„A nyomozó hatóság igazságügyi pszichológus szakértőt rendelt ki a gyanúsított vizsgálatára, és a szakvélemény már el is készült. Megtörtént az igazságügyi elmeorvos szakértők kirendelése is, akik a szakvéleményüket nem készítették el”

– erősítette meg a 24.hu értesülését a Telex.hu kérdésére Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője.

„Az igazságügyi elmeorvos szakértőt a köznyelv nevezi pszichiáternek is. Az ilyen szakértők kirendelését a nyomozás során felmerült körülmények indokolták, melyeket az eljárás érdekeire tekintettel nem részletezhetek” – tette hozzá a szóvivő.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a gyámhatóság január 13-án vette nevelésbe a kétéves kisfiút és annak egyéves húgát, majd mindkét gyereket a nevelőszülőnél helyezte el. Április 12-én este a nevelőanya megetette a gyereket, aki azonban félrenyelt, és megfulladt a lakásban. A nő orvosi vagy egyéb segítséget nem kért, éjjel levitte a holttestet a ház előtt parkoló autójukhoz, a csomagtartóba tette, az egyéves kislányt pedig beültette a gyermekülésbe. Ezután egy búcsúlevelet hátrahagyva elindult otthonról, majd két napig Nyíregyházán és környékén autózott. Április 15-én a hajnali órákban a nő férje és apósa talált rá a város határában, majd bekísérték a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra.

A nőt segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette miatt hallgatták ki. Szabadlábon védekezhet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!