Két napig autózott a megfulladt kétéves kisfiú holttestével a nevelőanya

2023. április 17. – 13:52

Másolás

Vágólapra másolva

Segítségnyújtás halált okozó elmulasztásával gyanúsítja a rendőrség annak a kétéves kisfiúnak a nevelőanyját, akire holtan találtak rá egy autó csomagtartójában múlt hétvégén. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője a Telex megkeresésére részletesen beszámolt a gyanúsítás lényegéről. Eszerint a gyanúsított nevelőszülő 2023. január 13-a óta volt nevelőszülője a kétéves kisfiúnak.

Április 12-én este megetette a gyereket, aki azonban félrenyelt, és megfulladt a lakásban. A nő orvosi vagy egyéb segítséget nem kért.

„Másnap hajnalban a nő az elhunyt gyermeket betette a gépkocsija csomagtartójába, míg annak másfél éves húgát a gyermekülésbe ültette, majd két napig Nyíregyházán és környékén autózott. 2023. április 15-én a hajnali órákban a nő férje és apósa találtak rá a város határában, majd bekísérték a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra” – írta dr. Szilágyi László főügyészségi csoportvezető ügyész.

Az ügyben őrizetbe vétel nem történt, eddig egy főt hallgattak ki gyanúsítottként az ügyben. Dr. Szilágyi László tájékoztatása szerint a kisfiú valóban két napig volt a gépkocsi csomagtartójában. Húgát a történtek után a nyíregyházi kórházba vitték megfigyelésre, de rajta nem találtak olyan sérülést, ami alapján bűncselekmény sértettjeként kellene vele számolni.

„A nyomozás további feladata azt tisztázni, hogy bántalmazták-e a gyerekeket. Az elhunyt gyermeken lévő külsérelmi nyomok, sérülések vizsgálata az orvosszakértő feladata” – áll a tájékoztatásban.

A kisfiú vér szerinti nagymamája a Blikknek azt mondta, nagyon sajnálja, hogy olyan körülmények között élnek, hogy abban nem tudták felnevelni a kisfiút. „Az volt a tervünk, hogy egyszer majd újra egy család leszünk, és a lányunk nevelheti fel a saját gyerekét, sajnos ez már lehetetlen. Most az a legrosszabb, hogy nem lehetek a lányommal, nem támogathatom a lelkét, csak távolról, telefonon. Ezért is vettem kézbe a gyermek temetésének ügyét, de ehhez is segítségre lesz szükségünk, hogy méltón kísérhessük el utolsó útjára az unokámat” – mondta.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a gyerekek édesanyja egy 17 éves ilki lány, aki egy éve egy nyírségi anyaotthonban van legkisebb gyermekével. Másik két gyermekét kiemelték a családból. Az RTL szerint a gyerekeket először egyházi otthonba helyezték el, majd idén januárban kerültek a nyíregyházi nevelőszülőkhöz.

Arról is beszámoltak, hogy a Nyíregyházi Egyházmegye közleményt adott ki, miszerint rendkívüli bizottságot hoztak létre a nevelőszülői hálózatban történt tragikus haláleset miatt. A bizottság célja, hogy segítse a rendőrök munkáját, valamint az érintetteket a gyászfeldolgozásban.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!