Fizetőssé válik két budai P+R parkoló

2023. május 9. – 23:05

Másolás

Vágólapra másolva

Júliustól, reggel 6 és este 10 óra közt alkalmanként 350 forintot kell fizetnie annak, aki használni szeretné Kelenföldi pályaudvar közelében található, eddig ingyenes P+R parkolókat, írja közleményében a Budapest Közút Zrt, amelyet a Totalcar.hu szúrt ki.

A cég szerint a négyes metró beruházásakor kapott uniós források egyik feltétele volt, hogy a fejlesztés részeként kialakított, összesen 1453 férőhelyes Őrmező P1, P2 és Etele tér P1, P2 parkolókat öt éven át ingyen használhassák az autósok, ám ez az időszak 2022 november 17-én lejárt. Nyárig véglegesítik a fizetéssel és a kamerás őrzési rendszerrel kapcsolatos részleteket, onnantól viszont még ünnepnapokon és hétvégén is pénzbe fog kerülni a várakozás ezeken a helyeken.

A parkolókat üzemeltető fővárosi cég közleményében kitér arra is, hogy az eddig ingyenes parkolók fizetőssé és őrzötté tételével a valódi P+R funkciót szeretnék helyreállítani, tehát tulajdonképpen azt szeretnék elérni, hogy senki ne tárolja ott az autóját. Különösen igaz ez az este 10-től a reggeli üzemkezdésig terjedő időszakra, amikor óránként 105 forint lesz a tarifa, vagyis ekkor lesz drágább.

A fővárosi P+R parkolók helyzetével és a szűkös összkapacitásból adódó dilemmákkal részletes cikkben foglalkoztunk, melyet ide kattintva olvashatnak el.

Címlapkép: Budapest Közút Zrt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!