Varga Judit: Jogállamisági dzsiháddal szemben kell megvédenünk Magyarországot

2023. május 8. – 15:24

Másolás

Vágólapra másolva

Fokozódik a háborúpártiak nyomása hazánkra – mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója az azonnali kérdések órájában. A háborúpárti zsarolás része lett szerinte az uniós források kifizetése is. Magyarország azonban nem hajlandó változtatni az álláspontján – mondta Hollik, majd Orbánt idézte: „no migration, no gender, no war.” Miután a magyar kormányfő erről beszélt, Daniel Freund, EP-képviselő úgy reagált, hogy akkor nem lesznek uniós források. Holliknak ezt felidézve a Tanú című film híres jelenete jutott eszébe, amikor „a vallomást összekeverték az ítélettel”.

„A helyzet úgy áll, hogy az amerikai baloldal, a sorosista NGO-k, a teljes dollárbaloldal és a baloldali többségű Európai Parlament mind azt követelik a brüsszeli bürokratáktól, hogy éljenek vissza a hatalmukkal, vegyék semmibe az uniós jogszabályokat, és politikai alapon ne adják oda a Magyarországnak járó forrásokat, csak azért, mert mi merünk a béke pártján állni” – fogalmazott Hollik, majd azt kérdezte Varga Judit igazságügyi minisztertől, hogy lehet-e tenni valamit a zsarolással szemben.

„Közel öt esztendeje vagyok tagja annak a honvédő csapatnak, amely a hazánk ellen indított jogállamisági dzsiháddal szemben védi a hazát, és számomra mindig is egyértelmű volt, hogy ezek a jogállamisági eljárások alapvetően politikai támadások, egy politikai boszorkányüldözés zajlik hazánk ellen” – válaszolt párttársának Varga.

Az is egyértelmű volt az igazságügyi miniszternek, hogy a ceruzát a magyar baloldal keze fogja Brüsszelben, és az újabb és újabb brüsszeli követelések mögött valójában a hazai és nemzetközi baloldal áll.

„Azonban a helyzet, hogy a legnagyobb hazai és a legnagyobb nemzetközi ellenszéllel szemben is sikerült Magyarországnak teljesíteni azt, amit vállalt” – jelentette ki Varga. Azt állította, hogy a múlt héten megszavazott igazságügyi reform tervezetéről több héten át konzultáltak az Európai Bizottsággal és a civil szervezetekkel, azt azonban nem említette meg, hogy az igazságügyi reformot végül a vagyonnyilatkozati törvény módosítójába tették be az utolsó pillanatban. „A pedagógusbérek emelése, a kisvállalkozások támogatása Brüsszel kezében van” – tette hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!