Tordai Bence: Joggal lehet Gór Csabát Putyin-bérenc zugügyvédnek nevezni

2023. május 5. – 17:11

Másolás

Vágólapra másolva

„Jogerősen pert nyertem egy Putyin-bérenc fideszes képviselővel szemben, akinek emiatt fizetnie kell” – hangzott el ez a mondat Tordai Bence, a Párbeszéd–ZÖLDEK társelnöke, országgyűlési képviselő szájából a párt pénteki online sajtótájékoztatóján.

A per másik oldalán álló fideszes képviselő Gór Csaba, aki a 2022-es választási kampányidőszakban sérelmezte, hogy Tordai Putyin-bérenc zugügyvédnek nevezte őt. Tordai szerint azonban jó oka volt erre, ő ugyanis azt gondolja, hogy mindvégig Gór volt a „független szakértő”, aki anonim módon végig kiállt amellett, hogy az orosz metrókocsi-beszerzés ügye jogi szempontból teljesen rendben volt. „Ezt a nyilvánvaló Putyin-bérenckedést tettem én szóvá” – mondta az ellenzéki politikus. Erre reagálva a fideszes képviselő rágalmazás és becsületsértés miatt indított pert Tordai Bence ellen.

A pert végül első és másodfokon is Tordai nyerte, „ezentúl joggal lehet Gór Csabát Putyin-bérencnek nevezni” – tette hozzá a Párbeszéd–ZÖLDEK társelnöke, aki a Gór által kifizetett perköltség összegét megduplázza, és az energiaszegénység ellen küzdő Fényhozó Alapítványnak ajánlja fel.

Tordai a sajtótájékoztatón kitért a Gór Csaba és felesége, Gór-Sebestyén Júlia körül duzzadó műkorcsolya-botrányra is. Mint korábban megírtuk, az egykori Európa-bajnok műkorcsolyázóval szemben etikai és fegyelmi eljárást indított a Magyar Országos Korcsolyázók Szövetsége. A Telex úgy tudja, legalább hét beadvány érkezett a szövetséghez, amiben kérik az edzőnő tevékenységének, módszereinek kivizsgálását a szülők. Galambos Rita edzőnő arról beszélt a múlt héten lapunknak, hogy „a gyerekek fizikai bántalmazásra, evészavarra, fenyegetésre, pánikbetegségre, megfélemlítésre panaszkodtak, pszichológus kellett, hogy foglalkozzon velük. Saját szememmel láttam, hogy valakinek önmagát kellett pofoznia büntetésből.”

Sebestyén arról nyilatkozott egy hete, hogy szisztematikus hadjáratot vezetnek ellene. Korábban úgy foglalt állást, hogy „a munkámat minden esetben a MOKSZ, az Európai Sport Charta és Sport Etikai Kódex szellemének megfelelően végzem, és mind emberként, mind egykori sportolóként, mind edzőként ódzkodom mindenféle fizikai és verbális erőszaktól, megalázó vagy sértő gyakorlattól”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!