Gyurcsány Ferenc: Amit Karácsony Gergely gondol a világról, az beilleszthető abba, amit a DK gondol

2023. május 1. – 18:28

Másolás

Vágólapra másolva

Még nem döntötte el a DK, hogy indít-e saját főpolgármester-jelöltet, vagy előválasztás nélkül beáll Karácsony Gergely mögé – erről beszélt Gyurcsány Ferenc az rtl.hu-nak adott rövid interjúban. Azt mondta, a fővárosi egyeztetések még nincsenek napirenden.

„Nem kell kapkodni, el fog jönni ennek is az ideje” – fogalmazott a DK elnöke, felidézve, hogy a 2019-es önkormányzati választás előtt három hónappal még előválasztást tartottak a fővárosban.

Gyurcsány az elmúlt hónapokban többször is kritizálta Karácsony főpolgármesteri tevékenységét. Márciusban például arról beszélt, hogy a főpolgármester nem teljesíti a hazafias kötelezettségét azzal, hogy nem konfrontálódik eléggé a kormánnyal. Úgy fogalmazott, rá kell ébreszteni Karácsonyt arra, hogy sok tekintetben rossz úton jár.

„Abban nincsen vitám a főpolgármester úrral, hogy természetesen az az alapfeladat, hogy működjön a város. (…) Amiben vitánk van, hogy ezzel a kormánnyal szemben mi a helyes politikai magatartás. Hogyan lehet ebből a kormányból kipréselni azt, ami a budapestieknek jár?” – mondta most Gyurcsány az rtl.hu-nak. Politikai és habitusbeli különbség van közte és Karácsony között, de azt elismeri, amit a főpolgármester Budapestért tesz.

„Ha választani kell, hogy a fővárosiak éljenek jól, vagy a kormány, akkor én a fővárosiakra szavazok. Azt hiszem, hogy helyesen döntött a városvezetés”

– reagált Gyurcsány arra a bejelentésre, hogy a főváros nem fizeti be a szolidaritási adót a kormányzati elvonások miatt.

Az rtl.hu kérdésére Gyurcsány azt mondta, nem keresték meg Karácsonyt azzal, hogy lépjen be a DK-ba, és a főpolgármester sem jelezte a szándékát. „Amit Karácsony Gergely gondol a világról, az beilleszthető abba, amit mi gondolunk a világról” – válaszolta Gyurcsány arra a kérdésre, hogy felvennék a főpolgármestert a DK-ba, ha jelentkezne.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!