Fidesz-szóvivő Magyarország uniós csatlakozásáról: Megérte?

2023. május 1. – 17:25

Másolás

Vágólapra másolva

Tizenkilenc éve ezen a napon, május 1-jén csatlakozott hivatalosan is Magyarország az Európai Unióhoz.

Megérte? – tette fel ebből az alkalomból a nagy kérdést Facebook-követőinek Horváth László, a Fidesz gyöngyösi országgyűlési képviselője és szóvivője. „Szerintem, igen, megérte” – osztotta meg rögtön az álláspontját kommentben. Ezen a véleményén még az sem változtat, hogy „az európai politikának most nem tetszünk annyira”.

„Nem tetszik nekik, hogy Magyarország nem egy pici bólogatós kutya lett a kalaptartón”.

Egy másik metaforával élve pedig azt írta: „Mi ebben a száguldó közös járműben a rózsafüzér vagyunk a visszapillantón. Most azt mondják, zavarjuk a kilátást. Mi meg azt mondjuk, még két ilyen veszélyes kanyar, és eljön az a pillanat, amikor szükség lesz ránk. A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!”

Orbán Balázs szerint az Európai Unió a nemzeti érdekeink érvényesítésének legkedvezőbb kerete. „De mint minden kapcsolatnak, ennek is megvannak a maga hullámhegyei és -völgyei. Ám ez így van rendjén, hiszen a tartós, kiegyensúlyozott kapcsolatok sok munkát igényelnek, és mindkét félnek dolgoznia kell rajtuk” – fogalmazott Facebook-oldalán a miniszterelnök politikai igazgatója.

Bár a kormánypárti médiában időről időre bedobják a Huxitot, és Orbán Viktor is előszeretettel kritizálja nyilatkozataiban Brüsszelt, az elmúlt években többször is egyértelműen kijelentette, hogy Magyarország jövőjét az Európai Unió és NATO szövetségén belül képzeli el.

A 2021-es kötcsei pikniken Magyarország uniós tagságáról kérdeztük a vendégeket:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!