Egy óra alatt szinte teljesen megtelt a Kossuth tér

2023. április 30. – 08:00

Másolás

Vágólapra másolva

6 órától lehetett érkezni a Kossuth térre, ami 7 órára szinte teljesen megtelt. A Jászai Mari tér felől nem közelíthető meg a Kossuth tér, az emberek a villamoson egymásnak adják a tippeket, merre kell menni – egyelőre legtöbben a Nyugati felől próbálkoznak.

Fotó: Bődey János / Telex Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex

A Nyugati aluljáró szintén teljesen tele, minden irányban csak lassan, tömött sorokban lehet haladni, akár a Jászai felé próbálkozik az ember, akár a Deák felé indul el. A tömegben „rossz szervezésről” panaszkodik egy férfi, egy pár szerint érthetetlen, hogy nem kötötték ingyenes regisztrációhoz a programot, mert „így láthatóan nem tudták felmérni, hányan jönnek. Viszont ez így káosz lett”.

Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex
Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex
Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

A beengedést nagy biztonsági átvilágítás előzte meg, mindenkinek átnézték a táskáját. A teret szekciókra osztották, mindenhol székekre ültetik le az embereket. Csak a tér legszélén állnak néhány soros tömegben az emberek.

A kivetítőkön Ferenc pápa életét pörgették végig, az összegyűltek arról tudhattak meg többet, hogy ki ő, mit csinált a pápaság előtt, és mikor lett pápa.

A Szabadság tér is teljesen megtelt, az emberek kivetítőkről nézik az eseményeket. Néhányan próbálnak bejutni még, de a legtöbben feladták, besátraztak a képernyők elé polifómokkal, étellel, itallal. Van, aki hozott ki magának kempingszéket, sámlit, nekik „jó képernyőn is”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!