Az ügyészség korrupcióellenes tevékenységét dicsérte Polt Péter az amerikai nagykövetnek

2023. április 27. – 17:35

Másolás

Vágólapra másolva

Polt Péter legfőbb ügyésszel találkozott David Pressman csütörtökön. Ez volt az első hivatalos találkozójuk az amerikai nagykövet tavalyi kinevezése óta.

A megbeszélésen az ügyészség közleménye szerint Polt bemutatta az ügyészségnek a magyar jogrendszerben betöltött szerepét, hatásköreit és alkotmányos helyzetét. Külön is kiemelte az ügyészség korrupcióellenes tevékenységét, és beszélt a „kiegészítő pótmagánvád” intézményéről, amely a korrupció elleni fellépés egy új eszköze. Az Országgyűlés októberben fogadta el azt a módosítást, amely alapján a kiemelt korrupciós ügyekben bárki kérhet jogorvoslatot.

Pressman a magyar ügyészség tevékenységének jogi és gyakorlati kérdéseiről, az Európai Ügyészséggel fennálló kapcsolatáról, valamint a korrupció elleni fellépés új eszközeiről tájékozódott elsősorban.

A résztvevők a közlemény szerint egyetértettek abban, hogy a magyar ügyészség és az Amerikai Egyesült Államok ügyészi szervei közötti kiváló munkakapcsolat további mélyítése a büntetőeljárások hatékonyságának érdekét szolgálja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!