Sok ezer bringás tekert Budapesten az autómentes, átjárható Lánchídért

2023. április 22. – 16:36

Sok ezer bringás tekert Budapesten az autómentes, átjárható Lánchídért
Fotó: Halász Áron

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton délután négy órakor elindult Budapesten az idei bringás felvonulás, melynek célja, hogy a teljes felújítás után dugómentes, átjárható legyen a Lánchíd. „A felújítást megelőzően szinte lehetetlen volt közlekedni az állandó forgalmi dugók miatt, most azonban egy vonzó útvonal a fenntartható közlekedési eszközöket előnyben részesítők számára”, írták a szervezők.

A felvonulás útvonala: Hősök tere – Andrássy út – József Attila utca – Lánchíd – Alagút – Alagút utca – Attila út – Döbrentei tér – Raoul Wallenberg rakpart – Valdemar és Nina Langlet rakpart – Petőfi híd – Közraktár u. – Salkaházi Sára rakpart – Jane Haining rakpart – Id. Antall J. rakpart – Margit híd – Schulek Frigyes sétány – Alsó-nagyrét, Margitsziget.

A menetet Désirée Bonis, a Holland Királyság magyarországi nagykövete nyitotta meg, mert a világ legbringásabb országa több mint 10 éve segíti a magyar kerékpáros fejlődést és az I bike Budapest felvonulást. A nagykövettel itt olvashatnak egy interjút a hollandiai kerékpározásról. A menetet a szokásos bringaemelés zárta.

A bringás vonulást megnyitó Désirée Bonis, a Holland Királyság magyarországi nagykövete, illetve a menet a Lánchídon – Fotó: Halász Áron A bringás vonulást megnyitó Désirée Bonis, a Holland Királyság magyarországi nagykövete, illetve a menet a Lánchídon – Fotó: Halász Áron
A bringás vonulást megnyitó Désirée Bonis, a Holland Királyság magyarországi nagykövete, illetve a menet a Lánchídon – Fotó: Halász Áron

Közlekedési szakértők szerint óriási lehetőség előtt áll Budapest, hogy a Lánchíd egy busszal valóban átjárható tengellyé váljon és valódi alternatívát adjon az I., II. és XII. kerületieknek arra, hogy gyorsan és kényelmesen átjussanak tömegközlekedéssel a pesti belvárosba. A 2021-es felvonulásról itt, a 2022-esről itt írtunk beharangozót, a Lánchíd autómentesítéséről pedig itt olvashat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!