Tízből nyolc orvos maradt a Magyar Orvosi Kamarában

2023. április 21. – 11:27

Másolás

Vágólapra másolva

„Tegnap az OKFŐ tájékoztatott bennünket, hogy 33 579 orvos, 7210 fogorvos és 1729 klinikai végzettségű kolléga rendelkezik működési engedéllyel az országban. Ezeknek a számoknak az ismeretében még kerekebbnek tűnik a Magyar Orvosi Kamara nyilvántartott taglétszáma, 34003 fő” – írta a MOK péntek reggel a hivatalos Facebook-oldalán. A posztban megköszönték a tagok elkötelezettségét, azt írták, ezzel sikerült megőrizni a kamara súlyát és presztízsét.

„Az új helyzet természetesen sok új feladattal, és még több kihívással állított szembe bennünket, így a kívülről érzékelhető esetleges csend mögött mozgalmas hetek húzódnak meg. Igyekszünk tagjaink bizalmát azzal meghálálni, hogy egy – az eddiginél is – hatékonyabban működő, valós igényeken alapuló szolgáltatásokat nyújtó, könnyen elérhető, effektív felépítésű szervezetként újuljunk meg” – írta a kamara.

A számokat gyorsan grafikonra tettük, amiből az derül ki, hogy tízből nyolc orvos maradt az orvosi kamara tagja:

A kormány a MOK-kal való vitái miatt februárban törvényt módosított, amivel megszüntették az orvosok kötelező kamarai tagságát. Április elsejéig az orvosok több mint háromnegyede, több mint 33 ezren jelezték, hogy így is a kamara tagjai akarnak lenni. A konfliktus hátteréről bővebben itt írtunk.

Az orvosi kamara szétverését ebben a videóban mutattuk be:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!