Orbán fogadta a Magyarországon fióktelepet nyitó kínai bank elnökét

2023. április 20. – 13:23

Orbán fogadta a Magyarországon fióktelepet nyitó kínai bank elnökét
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Tien Kuo-li, a China Construction Bank (Kínai Építési Bank, CCB) elnöke a Karmelita kolostorban – Fotó: Fischer Zoltán / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelitában fogadta Tien Kuo-lit, a Kínai Építési Bank (CCB) elnökét és delegációját – írja az MTI. Kína második legnagyobb hitelintézete szerdán jelentette be, hogy fióktelepet nyitnak Magyarországon.

Csütörtökön a miniszterelnök munkaebéden fogadta a bank elnökét, amin Orbán Viktor mellett több miniszter, köztük Szijjártó Péter, Varga Mihály, Nagy Márton és Csák János is részt vett. A kormány tagjai üdvözölték a bank budapesti képviseletének megnyitását – mondta az MTI-nek Havasi Bertalan, Orbán Viktor kabinetfőnöke. Az egyeztetésen az is elhangzott, hogy

Kína és Magyarország barátsága hosszú múltra tekint vissza.

Mind a kínai, mind a magyar fél arra számít, hogy az új fióktelep hozzájárulhat a kínai–magyar gazdasági, pénzügyi és kereskedelmi kapcsolatok további bővüléséhez. A fióktelepet nyitó kínai bankról Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szerdán azt mondta, hogy a háború és szankciók sújtotta gazdasági helyzetben forrásokra, tőkére van szükség, hitelezés nélkül nincs gazdasági növekedés, ebben számítanak a kínai bankra.

Arról, hogy Magyarország hogyan adósodott el kínai állami óriásbankok irányába a Vodafone megvétele miatt, ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!