A kórházszövetség elnöke nem árulta el, tagja maradt-e az orvosi kamarának

2023. április 19. – 22:14

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Kórházszövetség nem tart attól, hogy a Magyar Orvosi Kamarához (MOK) hasonló retorziók érnék a kormány részéről – mondta Velkey György, a hazai kórházak vezetőit tömörítő kórházszövetség elnöke az RTL Híradónak.

A Bethesda Gyermekkórházat vezető Velkey szerint ez azért van így, mert ők megtalálják a megfelelő hangot a kormánnyal, és inkább háttérbeszélgetésekkel képviselik az érdekeiket. Hozzátette: az orvosi kamara sokkal hangsúlyosabb szerepet kapott az egészségügy átalakításával kapcsolatos tárgyalásokon, mint a kórházigazgatók érdekképviselete.

„A kamarának volt rengeteg lehetősége ebben a folyamatban elmondani a véleményét, annak jelentős részét figyelembe is vették, én nagyon sajnálom, hogy így befeszült ez a helyzet. (…)

Igyekszünk a folyamatokat befolyásolni sok háttérbeszélgetéssel a döntéshozókkal, és érdekképviseleti szervekkel is folyamatos konzultációban vagyunk, azt gondolom, hogy semmiféle retorziótól nem kell tartanunk, megtaláljuk azt a hangot, amivel a kórházak érdekei bemutathatók”

– mondta Velkey.

A kormány a MOK-kal való vitái miatt februárban törvényt módosított, amivel megszüntették az orvosok kötelező kamarai tagságát. Április elsejéig az orvosok több mint háromnegyede, több mint 33 ezren jelezték, hogy így is a kamara tagjai akarnak lenni. Velkey az RTL kérdésére nem árulta el, hogy ő tagja maradt-e a kamarának. A MOK nem akarta kommentálni a szavait.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!