Kedd délelőtt találkozik a MOK elnöke az egészségügyi államtitkárral

2023. április 18. – 08:29

Másolás

Vágólapra másolva

Április 18-án délelőtt Kincses Gyula MOK-elnök és Soós Zoltán, a MOK Háziorvosi Csoportjának vezetője Takács Péter államtitkár úrral folytat megbeszélést – közölte a Magyar Orvosi Kamara (MOK) a Facebookon.

Mint írják, „a találkozó célja, hogy az alapellátás és az ügyeleti rendszer helyzetét áttekintve közelítsük az államtitkárság és a MOK helyzetértékelését, a kialakult problémákra adott megoldási javaslatokat”.

A MOK hozzátette, mindkét fél számára elfogadható javaslatok esetén döntést a MOK illetékes tagjainak megkérdezését követően a Területi Szervezetek Tanácsa hozhat majd.

A kormány a február végi törvénymódosítással megszüntette a kötelező kamarai tagságot. Az orvosoknak április 1-ig kellett nyilatkozniuk arról, hogy meg akarják-e tartani a tagságukat, ennek hiányában az automatikusan megszűnt. Végül az orvosok több mint háromnegyede jelezte, hogy maradni akar abban a kamarában, amelyet a kormány az orvosok zsarolásával vádolt.

Amikor szembesítették a számokkal, Takács Péter egészségügyi államtitkár azt mondta, szerinte olyanokat is beléptettek ismét a kamarába, akik direkt közölték, hogy nem akarnak tagok lenni.

„Én nem kommentálom a számot, mert nincs jelentősége. Nem akartuk megszüntetni a kamarát” – tette hozzá.

Videóban mutattuk be, hogyan dolgozott a Fidesz azon, hogy kevesebb mint egy hétvége alatt megalkosson egy hamis narratívát, amivel megindokolta az orvosi kamara kiherélését:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!