Az egészségügyi államtitkár szerint csalással duzzaszthatták fel az orvosi kamarába belépők számát

2023. április 4. – 15:30

Másolás

Vágólapra másolva

Szembesítette a Magyar Orvosi Kamarába belépők számával az egészségügyi államtitkárt az Atv.hu. „Ezt szerintem nem kudarc meg siker dimenziójában kell értékelni, mi sosem ezt tettük. A kamara megszüntetése nem volt cél, úgyhogy ilyen szempontból ez abszolút indifferens” – mondta Takács Péter arra reagálva, hogy már több mint 33 ezer orvos jelezte, továbbra is tagja akar lenni a kamarának.

Takács szerint ráadásul aki ismét belépett, az is csak azért tette, mert hiába nem ért egyet, már megszokta, hogy tag. „Én nagyon sok olyan kollégát ismerek, aki ugyan a jelenlegi elnökség céljaival meg módszereivel nem ért egyet, de harminc éve kamarista, és visszalépett az orvosi kamarába. Igazából én ennek nem tulajdonítok jelentőséget” – mondta ki az államtitkár.

De Takács csalásra utaló jelekre is felhívta a figyelmet, szerinte olyanokat is beléptettek ismét a kamarába, akik direkt közölték, hogy nem akarnak tagok lenni.

„Elég sok felháborodott emailt kaptam, vagy e-papíron volt, aki annyira nem értett egyet a mostani elnökséggel, hogy nem elégedett meg egy passzív be nem lépéssel, hanem elküldte, hogy ő nem szeretne belépni. És kapott egy köszönő emailt, hogy megerősítette a tagságát” – mondta.

„Ezt lehet, hogy nem árt majd a végén figyelembe venni”

– tette hozzá az államtitkár, aki megerősítette: „Én nem kommentálom a számot, mert nincs jelentősége. Nem akartuk megszüntetni a kamarát.”

Kevesebb mint egy hétvége elég volt a Fidesznek, hogy megalkosson egy hamis narratívát, amivel megindokolták az orvosi kamara kiherélését:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!