Emlékpadot kapott a II. kerületben Boglárka, a villamosmegállóban halálra gázolt nő

2023. április 16. – 11:34

Másolás

Vágólapra másolva

Átadták a II. kerületben a 23 éves Boglárka emlékpadját: Boglárkát február 19-én gázolta halálra a Harminckettesek terénél egy személygépkocsi, ami az ottani villamosmegállóba sodródott. Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere úgy fogalmazott,

„Én nem ismerhettem, de a hozzánk eljutott üzenetek alapján is látom és érzem, hogy mindenkit keserűség és fájdalom önt el, aki arra gondol, hogy még mennyi megbeszélnivalójuk lett volna, mennyi élmény várt rájuk és mennyi közös időt rabolt el a villamosmegállóba sodródó autó.”

A Boglárkának emléket állító padot a Fillér utca és a Pengő utca sarkánál helyezték el. A kerület emellett elindította a szintén Boglárkáról elnevezett Közlekedésbiztonsági és Baleset-megelőzési Programját is. Ennek fő eleme olyan, 2002. január 1. és 2006. december 31-e között születettek számára készült, akik a kerületben élnek. Ennek részeként

  • a fiatalok támogatást kapnak jogosítványukhoz, ha részt vesznek a kerület baleset-megelőzésről szóló oktatásán;
  • a kerületi fiatalok kerékpáros oktatást kapnak;
  • és ingyenesen elérhetővé válnak az érdeklődők számára a BRFK közlekedésbiztonsági szimulátorai is.

Emellett a kerület nagy forgalmú zebrái új felfestést kapnak, lesznek KRESZ-ismereti napok, hét új traffipaxot is felszerelnek a kerületben. A programra 60 millió forintot szán a kerület, de a polgármester szerint ebből bevételük nem lesz, a kiszabott bírságok a központi költségvetésbe folynak be. A polgármester a Facebookon is posztolt a hét új traffipaxról, amiket többek között a Törökvész útra, az Árpád fejedelem útjára és a Nagykovácsi útra is kitesznek. Őrsi hozzátette:

„Bízunk benne, hogy a BOGLÁRKA Közlekedésbiztonsági és Baleset-megelőzési Programmal hozzájárulhatunk ahhoz, hogy ne kelljen senkinek se olyan veszteséget átélnie, amit egy balesetben elvesztett családtag, barát vagy ismerős jelent.”

A 23 éves nő halálra gázolása ügyében letartóztattak egy olasz férfit, aki a balesetet okozta, és a rendőrség megerősítette azt is, hogy az alkoholszonda szerint ittas volt. A gyanú szerint a József körúton a Blaha Lujza tér irányába haladt a sofőr, amikor a Baross utcai kereszteződésnél elvesztette uralmát a gépkocsi felett. A jármű megcsúszott, majd először a menetirány szerinti bal oldalon található villamosmegálló gyalogoskorlátjának, majd az utasvárójának ütközött, és elütött egy ott tartózkodó gyalogost. A kocsi ezt követően továbbsodródott, végül egy villanyoszlopnak csapódva állt meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!