Letartóztatták az olasz férfit, aki egy villamosmegállóban gázolt halálra egy fiatal nőt

2023. február 21. – 16:08

Másolás

Vágólapra másolva

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra – március 21-ig – elrendelte annak a külföldi állampolgárságú férfinak a letartóztatását, akit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítanak – derül ki a Fővárosi Törvényszék közleményéből.

Ahogy arról a Telexen is beszámoltunk, február 19-én éjjel 2 óra körül a VIII. kerületi Harminckettesek terénél egy személygépkocsi a villamosmegállóba sodródott, és elütött egy ott várakozó 23 éves nőt, aki helyszínen életét vesztette.

A gyanú szerint a József körúton a Blaha Lujza tér irányába haladt a sofőr, amikor a Baross utcai kereszteződésnél elvesztette uralmát a gépkocsi felett. A jármű megcsúszott, majd először a menetirány szerinti bal oldalon található villamosmegálló gyalogoskorlátjának, majd az utasvárójának ütközött, és elütött egy ott tartózkodó gyalogost. A kocsi ezt követően tovább sodródott, végül egy villanyoszlopnak csapódva állt meg.

A közleményben az áll, a rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított külföldi állampolgár, aki Magyarországon tartózkodási hellyel rendelkezik.

A Telexnek vasárnap megerősítette a BRFK, hogy a balesetet egy olasz férfi okozta, és azt is, hogy az alkoholszonda szerint ittas volt.

A közlemény hozzáteszi: a férfi a helyszínen elismerte, hogy a vezetést megelőzően alkoholt fogyasztott.

A gyanúsított cselekménye – bizonyítottság esetén – halálos közúti baleset gondatlan okozása vétségének megállapítására lehet alkalmas – írja a törvényszék.

Az ügyészség a terhelt jelenlétének biztosítása érdekében, a szökés, elrejtőzés veszélyének megakadályozása miatt a terhelt letartóztatását indítványozta. Figyelemmel arra, hogy a terhelt cselekménye a szakértői vizsgálat eredményétől függően súlyosabbnak is minősülhet, illetve a terhére rótt bűncselekmény köre is bővülhet, ezért alappal lehet tartani attól, hogy a terhelt jelenléte az eljárás során kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedéssel biztosítható – áll a közleményben.

Karácsony Gergely budapesti főpolgármester a baleset után azt nyilatkozta: „A rendőrséggel közösen dolgunk van azzal, hogy ilyen ne fordulhasson elő. Budapest sem nappal, sem éjjel nem lehet a másokat veszélyeztető száguldozás terepe. El lehet és el kell érni a zéró toleranciát az ilyen közúti balesetekkel szemben, azt, hogy Budapesten nullára, igen nullára csökkentsük a halálos közúti balesetek számát.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!