Kilőtt svájci farkas: letöltendő börtönbüntetés mellett érvel az államtitkár

2023. április 15. – 16:01

Másolás

Vágólapra másolva

Letöltendő börtönbüntetést támogató bejegyzést tett közzé a Svájcból indult, Magyarország északkeleti részén kilőtt farkas ügyében a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár. Nagy János szerint erre azért lenne szükség, hogy a jövőben hasonló eset ne fordulhasson elő.

„Bízom abban, hogy a magyar nyomozó hatóságok és igazságszolgáltatási szervek mindent megtesznek, hogy kivizsgálják ezt a szerencsétlen ügyet, és a kirívó természetkárosítást szigorúan megbüntetik – akár letöltendő börtönbüntetés kiszabásával is” – írta Nagy. Bejegyzését kommentelte az űrkutatásért felelős miniszteri biztos is – vette észre az ATV. Ferencz Orsolya azt írta:

„Kedves János, teljesen egyetértek Veled. Ezért szerintem letöltendő börtönbüntetés jár, példát statuálva a jövőre nézve”.

A jeladóval pontosan lekövetett, Svájctól Budapest térségén át Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyéig légvonalban is több mint hétszáz kilométert barangolt farkast A Boon.hu című borsodi lap információi szerint egy borsodi ingatlannal is rendelkező vadász-vállalkozó lőhette ki Hidasnémetinél. Az M237 jelű farkas jeladóját az ismeretlen tettes a Hernádba dobta.

A kilőtt farkas ügyében természetkárosítás bűntettének gyanúja miatt Nemzeti Nyomozó Iroda is vizsgálódik, egyelőre nem tudni, hogy van-e már gyanúsítottja az ügynek.

A farkas valószínűsíthetően 2021-ben született, és tavaly tavasszal indulhatott útnak. Teljesen természetes, hogy a fiatal hímek elhagyják a falkájukat, hogy területet keressenek, mielőtt elérnék az ivarérettséget, ami általában 22 hónapos korukban következik be. Vándorlása nem volt rekord, de az egyik leghosszabb útvonal volt, amelyet farkas jeladóval lekövethetően megtett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!