Csák János kifelejtette a vagyonnyilatkozatából a Fudan alapítványi elnökségi posztját

2023. április 14. – 09:49

Másolás

Vágólapra másolva

Csák János kulturális és innovációs miniszter elfelejtett beszámolni a vagyonnyilatkozatában arról, hogy ő a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke – vette észre a 24.hu. A minisztérium a lap kérdésére azt válaszolta, hogy Csák János a kinevezésekor lemondott a tiszteletdíjáról, és semmilyen juttatást nem kapott és kap az alapítványtól.

A lap szerint Csák János mellett Zambó Péter erdőügyekért felelő államtitkár is kihagyta a nyilatkozatából a kuratóriumi tagságát, a vagyonbevallása készítésének időpontjában még a Soproni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának tagja volt.

Az egyetemi kuratóriumi tagság decemberben, az általában csak „Erasmus-ügyként” emlegetett döntéssel került a figyelem középpontjába, amellyel az uniós tagállamok december 15-én megtiltották az új uniós kötelezettségvállalásokat a közalapítványoknak és az általuk fenntartott intézményeknek, főként egyetemeknek.

Ez rendkívül érzékenyen érintette a magyar kormányt, itt írtunk arról bővebben, hogy miért, míg végül Gulyás Gergely a kormányinfót megtrollkodva egy mesterien felépített mondattal bejelentette, hogy a miniszterek lemondanak az egyetemi kuratóriumi tagságukról. Gulyás csibészes bejelentését itt tudja visszanézni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!