Szijjártó: A Mercedes segít nekünk, hogy ne csak a rosszat hallja Magyarországról a német tévénéző

2023. április 13. – 11:14

Másolás

Vágólapra másolva

Megduplázódik a Mercedes kecskeméti gyára, amivel a konszern egyik legjelentősebb gyártóegységévé válik – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Kecskeméten.

Szijjártó megtekintette a Mercedes Benz Manufacturing Hungary Kft. épülő új gyártócsarnokát, majd átadta a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét Christian Wolffnak, a vállalat ügyvezető igazgatójának a magyar járműipar növekedését elősegítő munkájának elismeréseként – írja az MTI.

„A Mercedes, a Mercedes itteni vezetői, a Mercedesnél dolgozó német kollégák segítenek nekünk abban, hogy ne csak a rosszat hallja rólunk a német tévénéző, ne csak a rosszat olvassa rólunk a német újságolvasó, hanem kicsit közelebb kerülhessenek a valós képhez, hogy mi is zajlik itt, Magyarországon”

– mondta Szijjártó.

„Új üzemcsarnokok épülnek, amelyekbe az új karosszéria és új összeszerelő gyártósorok kerülnek majd. Mindezeknek a fejlesztéseknek hála, az új elektromos platformra épülő modellek gyártása a jövő esztendőben meg is kezdődik. Nagy számban jönnek létre új munkahelyek, a kecskeméti infrastruktúra pedig tovább fejlődik” – tette hozzá.

A külügyminiszter szerint az európai gazdaság jövőbeli gerincoszlopa egyértelműen az elektromos autóipar lesz, és ennek egyik zászlóshajója a Mercedes, amely az elektromobilitási stratégiája fókuszát Magyarországra helyezte. Szijjártó szerint azok az országok fognak a leggyorsabban és legdinamikusabban növekedni, amelyek a lehető legtöbb elektromos autóipari beruházást tudják magukhoz vonzani.

Kiemelte még, hogy hogy a Mercedes kecskeméti jelenlétének önmagán túlmutató jelentősége is van, ez a fiatal magyar tehetségek képzéséről is szól, ugyanis a cég úttörő szerepet játszott a magyarországi duális szakképzésben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!