Hivatalos himnusza is lesz Ferenc pápa magyarországi látogatásának

2023. április 11. – 13:01

Másolás

Vágólapra másolva

Camino – Krisztus, a jövőnk címmel elkészült Ferenc pápa magyarországi látogatásának hivatalos dala – közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia az MTI-vel.

„Új lángot lobbants bennem, Hiszen tőled lesz erőm Új álmot lássál bennem, Krisztus, te vagy a jövőm!”

– éneklik a pápalátogatás himnuszának nevezett dalban. Vizy Márton és Tóth Dávid Ágoston musical-dalát, a Caminót többek közt Szőcs Renáta, Szandi, Nagy Bogi, Dolhai Attila, Dánielfy Gergő és Vizy Márton dolgozták fel a Forráspont Band, valamint a 4 Akkord Show Kórus tagjaival. A dal bemutatója április 29-én, a pápa érkezése előtt lesz a Papp László Budapest Sportarénában.

A Camino című dal a jezsuita rend alapítója, Loyolai Szent Ignác életét bemutató musical egyik dala, amely Loyolai Szent Ignác veszélyes zarándokútját ábrázolja – írták. Hozzátették: szimbolikusan mindannyian ezt a zarándokutat járjuk egész életünkben.

Ferenc pápa április 28–30. között tesz apostoli látogatást Magyarországon. A pápalátogatás témája az ifjúság lesz, így a program részeként a Papp László Budapest Sportarénában fiatalokkal is találkozik Ferenc pápa. Az egyházfőt nemrég kórházban kezelték, ahonnan néhány nap után ki is engedték, így ez várhatóan nem befolyásolja a látogatást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!