A Mi Hazánk is állít főpolgármester-jelöltet Budapesten

2023. április 8. – 14:15

Másolás

Vágólapra másolva

„Mindenképpen szeretne főpolgármester-jelöltet állítani a Mi Hazánk”, és emellett pedig minden budapesti kerületben és megyei jogú városban polgármesterjelöltet is – mondta Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese az ATV Start című műsorában. Arra azonban, hogy felfedjék, hogy ki is a párt jelöltje, még néhány hetet várni kell. Majd később azt is hozzátette, hogy mint mindenben, az önkormányzati választásokon is teljesen egyedül indulnak, ők ugyanis „nem foglalkoznak a többi párttal, csak az átlagos emberek problémáival”.

A műsorban több mindenről is megkérdezték a Mi Hazánk politikusának véleményét. Például arról is, hogy mit szól ahhoz, hogy pártja egyre erősödik, sőt a Medián egy március elején közzétett felmérése szerint a 30 év alattiak körében a Mi Hazánk a legnépszerűbb. Dúró Dóra szerint ez mindenképpen elismerés, „ennek ellenére sokan nem is tudják, hogy létezünk, ami azt mutatja, hogy nagyon lassan változnak a dolgok a politikában”.

Ezután a debreceni akkumulátorgyár ügyére terelődött a szó, amivel kapcsolatban Dúró Dóra azt mondta, hogy mikor a Mi Hazánk gyárról szóló népszavazási kezdeményezését a helyi választási bizottság elutasította, akkor ez egy politikai döntés volt, és nem vették figyelembe az ott élők érdekeit. Ugyanezt tette a Fidesz és DK, amikor nem támogatták a párt végrehajtási reformjáról szóló előterjesztését.

Végül, de nem utolsósorban a szomszédban zajló háborúról is beszéltek. Dúró Dóra szerint a párt álláspontja változatlan, azaz csak akkor lehet béke, ha Ukrajna hajlandó lemondani a területeiről. A szankciók eredménytelenek, Kína is egyre nyíltabban oroszpárti, sőt a politikus szerint az IMF (Nemzetközi Valutaalap) erre az évre már az orosz gazdasági növekedést várja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!