A Wizz Air mentesítő járatot küldött a Madeirán rekedt utasaiért

2023. április 7. – 12:45

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek reggel mentesítő járatot indított a Wizz Air a Madeirán rekedt utasokért –derült ki a légitársaság közleményéből.

Ahogy arról a Telexen is beszámoltunk, a Wizz Air április 4-ei Budapest–Funchal (Madeira) járata az erős szél miatt többszöri próbálkozás után sem tudott leszállni a helyi repülőtéren, ezért kétszázan, akik ezzel a járattal repültek volna vissza Budapestre, a szigeten rekedtek.

Kedd este a légitársaság megszervezte a szigeten rekedt utasok elszállásolását és transzferjét is, és úgy volt, hogy a Madeiráról a szél miatt Tenerifére irányított gép szerdán visszamegy értük, és Budapestre szállítja őket, a járatot azonban később törölték, a légitársaság pedig közölte, hogy „csak a veszély megszűnése után tudják hazarepíteni” az utasokat.

A Wizz Air péntek reggel végül mentesítő járatot tudott indítani a szigetre, a közlemény szerint a repülőgép 12:10-kor már fel is szállt a Funchal repülőtérről és 17:05-kor érkezik vissza Budapestre. A légitársaság hozzátette, minden érintett utasát értesítette, azoknak azonban, akik utazási irodán vagy online jegyközvetítő cégen keresztül vásárolták a jegyet, csak közvetetten tudták eljuttatni az információkat, ezért „előfordulhat, hogy ők később, vagy hiányosan értesülnek a legfrissebb fejleményekről”.

„Habár a járattörlésre a több napig tartó, extrém erős szél miatt került sor, a légitársaság a Madeirán ragadt utasok számára az ebből fakadó extra szállás és ellátás költségeit észszerű összeghatárig megtéríti, ehhez a Wizz Air felületein vagy ügyfélszolgálatánál kell elindítania az igénylést” – írták.

Madeira Cristiano Ronaldo nevét viselő reptere egyébként az extrém repülőterek közé tartozik: 2781 méteres kifutópályájának egy része betonlábakon áll a tengerben, meredek sziklák mellett. Csak kevés pilóta képes leszállni ezen a reptéren, előtte szimulátoron vizsgát kell tennie. Nincs műszeres landolási lehetőség, és gyakori az erős szél is. Az extrém szél miatt a napokban több légitársaság is törölte madeirai járatait.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!