Varga Judit: Hiába ütnek, rúgnak, harapnak minket, ősszel új gyermekvédelmi intézkedések jönnek

2023. április 7. – 17:17

Másolás

Vágólapra másolva

„Nem fogunk engedni a nyomásgyakorlásnak, meg fogjuk védeni a gyermekeinket!”

– írta péntek délutáni Facebook-posztjában Varga Judit igazságügyi miniszter, arra a hírre reagálva, hogy a határidőig 15 uniós tagország jelentette be, hogy részt vesz az Európai Bizottság oldalán a melegek jogait sértő törvények miatt Magyarország ellen indított európai perben.

Varga Judit szerint a magyar érvelés teljes mértékben összhangban van az Európai Unió Alapjogi Chartájában foglaltakkal, „mely kimondja, hogy a gyermekek nevelése kizárólag a szülők joga. Továbbá az Európai Unió működéséről szóló szerződés szerint az oktatás nemzeti hatáskörbe tartozik.”

Szomorúnak tartja, hogy „több tagállami kormányzat felült a Brüsszelből és a tengerentúlról gerjesztett genderpropagandának, arról nem is beszélve, hogy a bizottságnak ma már minden kisebbség lényegesen fontosabb, mint például az őshonos nemzetiségek. Ütnek, rúgnak, harapnak, megbélyegeznek, de senki sem mehet szembe a tavaly áprilisi népszavazás eredményével és 3,7 millió magyar ember egybehangzó akaratával.”

Mint írta, a magyar kormány „meg fogja védeni gyermekeinket és ki fogunk tartani a gyermekvédelmi törvényünk mellett”.

Sőt, azt is bejelentette: „ősszel újabb intézkedéseket fogunk benyújtani az Országgyűlésnek. Magyarországon lesz Európa legszigorúbb gyermekvédelmi szabályozása.”

Az Európai Bizottság tavaly decemberben kötelezettségszegés megállapítása iránti keresetet nyújtott be az Európai Bírósághoz a 2021 nyarán megszavazott, LMBTQ-ellenes pontokat is tartalmazó magyar „pedofiltörvény” ügyében. Az Európai Bizottság arra kéri az EU Bíróságát, hogy állapítsa meg: Magyarország megsértette az uniós jogból eredő kötelezettségeit.

A magyar jogszabály többek között tiltja, hogy 18 éven aluliak számára homoszexualitást, nemváltást vagy „öncélú szexualitást” jelenítsenek meg (tehát nemcsak a pontos definícióval nem bíró „népszerűsítést”, hanem a puszta megjelenítést is), illetve korlátozhat vagy kizárhat egyes civil szervezeteket a szexuális felvilágosításból és más iskolai programokból.

A hazai ellenzék és jogvédők szerint az Orbán-kormány tudatosan összemossa a pedofíliát a homoszexualitással, holott a két dolognak tudományos szereplők sokasága szerint semmi köze nincs egymáshoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!