A kormány szerint a Momentum kordonbontása reménytelen helyzetben lévő politikusok kétségbeesett akciója volt

2023. április 5. – 15:36

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán reggel ismét kordont bontott a Momentum és Hadházy Ákos a Karmelitánál. A helyszínen nagy volt a készültség, és egy kis dulakodás is kialakult a képviselők és a rendőrség között. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerda délután szűkszavú közleményben reagált a délelőtti eseményekre:

„A Momentum mai cselekedete nem más, mint reménytelen helyzetben lévő politikusok kétségbeesett akciója, akik így akarják magukra felhívni a figyelmet, hiszen népszerűségük folyamatosan csökkent az elmúlt egy évben.”

A Karmelitában reggel kormányülést is tartottak, az ellenzéki párt akciója alatt sorban érkeznek a kormánytagok a helyszínre. Orbán Viktor például egy hátsó bejáraton ment be a Karmelitába.

A Momentum tagjai kifeszítettek egy molinót is egy autóbejárathoz, amire azt írták: követelik a különleges jogrend és a rendeleti kormányzás felszámolását. A rendőrök végül 10 óra körül elkezdték visszaépíteni a kordont. Ekkor egy kis dulakodás tört ki a parlamenti képviselők és a rendőrök között, Hadházy Ákos képviselő arca pedig megsérült és vérzett.

Az akcióról és előzményeiről ebben a cikkben számoltunk be bővebben.

A momentumos politikusok Hadházy Ákossal kiegészülve korábban már kétszer bontották el a Karmelita körüli kordont. Először március 14-én, akkor az akció után alig egy órával ismét állt a kordonfal, a rendőrség pedig lezárta a környéket. Múlt hét szerdán volt a második kordonbontás, ami után szabálysértési eljárás indult Hadházy Ákos ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!