Hadházy Ákos ellen eljárás indul a Karmelita előtti kordonbontás miatt

2023. március 29. – 10:33

Másolás

Vágólapra másolva

Szabálysértési eljárást indít ellenem a rendőrség – mondta a Telexnek Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, miután szerdán reggel részt vett a momentumos képviselők kordonbontó akciójában az I. kerületi Karmelita előtt.

Hadházy Ákos független képviselő a Karmelita előtt – Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex
Hadházy Ákos független képviselő a Karmelita előtt – Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

A képviselő helyszíni tudósítónknak azt mondta, megkérték, hogy mondjon le a mentelmi jogáról, a képviselő azt mondta, megteszi ezt. Hadházy azt mondta, azért csak őt jelentik fel, mert őt tartják az akció szervezőjének.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a Telex kérdésére válaszolva azt írta, hogy a be nem jelentett rendezvény békésen zajlott. „A rendőrség a rendezvény szervezőjével szemben gyülekezési joggal visszaélés szabálysértés elkövetése miatt feljelentést tesz” – írták.

Ahogy arról a Telexen részletesen beszámoltunk, a Momentum képviselői és Hadházy Ákos szerda reggel elbontották a Karmelita előtti, másfél éve felállított kordont, azt mondták azért, mert szerintük az a kormányzati propagandagépezet és a sajtószabadság csorbításának szimbóluma. A Telex munkatársa ott volt a helyszínen, bejelentkezését itt tudja megnézni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!