Gyenes Levente nyomkövetővel a lábán tartott eligazítást a gyömrői városházán

2023. április 5. – 19:23

Másolás

Vágólapra másolva

A házi őrizetet elhagyva, nyomkövetővel a lábán, személyesen tartott eligazítást Gyenes Levente, Gyömrő költségvetési csalás gyanúja miatt letartóztatott, majd házi őrizetbe került polgármestere – írja a Blikk.

A tavaly szeptemberben letartóztatott polgármester bűnügyi felügyelet alá helyezését még március 9-én rendelte el a bíróság. A Blikknek egy önkormányzati munkatárs arról beszélt, hogy Gyenes hosszú hónapok után először jelent meg a hivatalban. Az állománygyűlésről még a település Facebook-oldalán is beszámoltak: „Az előttünk álló időszak feladatairól adott tájékoztatást ma reggel állománygyűlés keretében Gyenes Levente polgármester” – írták.

A lap megkérdezte a kérdezte a bűnügyi őrizetet elrendelő Szombathelyi Törvényszéket, hogy hogyan fordulhatott elő, hogy Gyenes kedd délelőtt személyesen jelent a polgármesteri hivatalban.

A bíróság azt írta, hogy kötelezte a gyanúsítottat, hogy heti egy alkalommal a Monori Rendőrkapitányságon jelentkezzen. Gyenes – ahogy sajtófőnöke tájékoztatta a Blikket – vélhetően ezt használta ki. Azonban felhívták a figyelmet, hogy a bíróság végzésében a jogszabályoknak megfelelően figyelmeztette a gyanúsítottat, hogy ha a bűnügyi felügyelet magatartási szabályait megszegi, a bíróság rendbírsággal sújthatja.

A gyanú szerint Gyenes tagja lehet egy biztonsági őröket foglalkoztató számlagyáras bűnszervezetnek, ami több mint másfél milliárd forintnyi adót csalt el. Gyenes ártatlannak vallja magát az ügyben. Gyömrő szóvivője minderről tavaly év végén úgy nyilatkozott, egyértelmű, hogy Gyenes nem mond le a polgármesterségről, mivel egyelőre nincs jogerős ítélet. A gyanúsított polgármesterről készült portrénkat itt tudja elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!