Deutsch Tamás lett az erzsébetvárosi Fidesz-alapszervezet feje

2023. április 4. – 20:48

Másolás

Vágólapra másolva

„A VII. kerületi Fidesz ma esti csoportgyűlésén engem választottak az újraalakuló erzsébetvárosi csoport elnökének. Köszönöm a megtisztelő bizalmat, a munka indul!” – adta hírül a hírt Facebookon Deutsch Tamás.

Bajkai István, a szervezet helyi elnökének javaslatára a párt választmányi elnöksége 2022. novemberben indította el a szervezet feloszlatásáról szóló eljárását. A Bajkai vezette Fidesz-szervezet súlyos vereséget szenvedett a 2019-es önkormányzati választásokon, a VI. kerületben a momentumos Soproni Tamás, a VII. kerületben pedig a DK-s Niedermüller Péter lett a polgármester, az ellenzék mindkét önkormányzatban stabil többséget szerzett.

A 2022-es országgyűlési választáson szintén ellenzéki győzelem született Budapest 5. számú választókerületében: a DK-s Oláh Lajos nagy fölénnyel, több mint ötezer szavazattal győzte le a Fidesz–KDNP jelöltjét, Kovács Balázs Norbertet, aki szinte az utolsó pillanatban lett a kormánypártok jelöltje Bajkai helyett. Bajkai így tavasszal a Fidesz országos listájáról jutott be a parlamentbe, és lett ismét országgyűlési képviselő.

Erzsébetvároson kívül máshol is kiszorítják a nem kívánt arcokat, Budapesten Terézvárosban (VI. kerület), Újbudán (XI.) és Csepelen (XXI.), valamint Jászberényben, Egerben, Derecskén is feloszlatták a Fidesz helyi szervezetét – írtuk ebben a cikkben.

De mi értelme feloszlatni egy helyi szervezetet, ha aztán rögtön újjá is szervezik? A legegyszerűbben így tudják partvonalra tenni a nem kívánt embereket és felfrissíteni a tagságot.

A választókerületi elnökök (akiket Orbán nevez ki) megkapták a jogkört, hogy az alapszervezet feloszlatásával kitegyék a pártból a nemkívánatos személyeket, és ehhez még csak komolyabb indoklásra sincs szükség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!