Az újbudai önkormányzat kész segíteni az állam helyett, hogy ne maradjon el az általános iskola osztálykirándulása

2023. április 3. – 21:34

Az újbudai önkormányzat kész segíteni az állam helyett, hogy ne maradjon el az általános iskola osztálykirándulása
Orosz Anna országgyűlési képviselő szervezett tüntetést a Dél-Budai Tankerület elé hétfőn reggel – Fotó: Orosz Anna Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Amennyiben nem sikerül más megoldást találni, szükség esetén Újbuda önkormányzata kész kifizetni a kísérőtanárok ügyeleti díját, jelentette be László Imre polgármester a Facebookján, miután kiderült, hogy a Dél-Budai Tankerületi központ nem biztosított megfelelő forrást a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium 11. évfolyamának osztálykirándulására, ezért az elmaradhat.

Amint arról hétfőn megjelent cikkünkben olvashattak, információink szerint nem csak a 11. évfolyamon fordult elő hasonló eset: volt olyan osztály, ahol felmerült, hogy a szülők kifizetik a tanárok költségeit, csak legyen osztálykirándulás. Ezt viszont az érintett tanár nem fogadta el. Később a tankerület vezetője is reagált megkeresésünkre, és levelében azt írta, hogy a pénzügyi helyzetről már szeptemberben tájékoztatták az intézményvezetőket és a tanárok is tudhattak a részletekről.

A tankerület azt javasolta, hogy az eredetileg tervezett háromnapos és két éjszakás kirándulás helyett egy-egy napos kirándulásokon vegyenek részt a diákok.

A polgármester azt írta, felveszi a kapcsolatot az intézmény vezetőivel, hogy mihamarabb megoldódjon a probléma és az eredeti tervek szerint rendezzék meg a tizenegyedikesek kirándulását. László Imre szerint az iskolai közösségi élet formálása fontos része a pedagógia programnak, és a diákok ehhez fűződő joga csorbul, amikor a Dél-Budai Tankerületi Központ pénz helyett jó tanácsokat ad az iskolának.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!