Szili Katalin az MSZMP és az MSZP után belépett a KDNP-be

2023. március 31. – 13:07

Másolás

Vágólapra másolva

„A mai napon Szili Katalin belépett a KDNP-be”

– tette közzé a hírt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke Facebook oldalán. Az új párttagot egy hármas kézfogással üdvözölte Semjén Zsolt és KDNP-s képviselőtársa Hargitai János.

Szili Katalin már a 2010-es választás után szakított korábbi pártjával, az MSZP-vel. Azóta Szili folyton közeledett a kormánypártokhoz, de előtte még volt egy önálló próbálkozása is 2014-ben:

az országgyűlési választáson egy új pártformáció, a KTI, a Közösség a Társadalmi Igazság Néppárt elnökeként és listavezetőjeként indult, de a párt a listás szavazatok mindössze 0,22%-ot kapta meg.

Szili Katalinnak 2014 után már nem kellett sokáig várnia, hogy megkapja kormányzati kinevezését, ugyanis 2015 óta miniszterelnöki megbízottként tevékenykedett egészen addig, míg idén miniszterelnöki főtanácsadó nem lett. A változtatásra vélhetően azért volt szükség, mert a politikus mindeközben a Pécsi Tudományegyetem kuratóriumának is tagja, ezen tisztségét pedig azután is megtartotta, hogy Gulyás Gergely bejelentette a kormánybiztosoknak is távoznia kell az egyetemi vagyonkezelő alapítványok kuratóriumaiból.

Szili pályafutását az MSZMP-ben kezdte 1983-ban, 1989-ben az MSZP alapító tagja volt. 1998-tól egészen 2006-ig az MSZP színeiben, egyéni választókörzetét megnyerve jutott be az Országgyűlésbe, 2010-ben viszont már csak megyei listáról jutott be. De volt az MSZP pécsi polgármesterjelöltje is, azonban itt alulmaradt. Szintén elbukta a 2005-ös köztársaságielnök-választást, ekkor Sólyom Lászlót választották meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!