Letartóztatták a férfit, aki a gyanú szerint kilökött egy nőt a győri panelház tizedik emeleti ablakából

2023. március 31. – 16:29

Letartóztatták a férfit, aki a gyanú szerint kilökött egy nőt a győri panelház tizedik emeleti ablakából
Fotó: Laczó Balázs / Telex
Laczó Balázs
Laczó Balázs
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Letartóztatták azt a 32 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy csütörtökön kilökött egy nőt a győri panelház tizedik emeleti ablakából. Úgy tudjuk, nem ismeri be a bűncselekményt, azt mondja, öngyilkos lett a nő. A család azt mondja, hat hónapja voltak házasok.

Győrben a járásbíróságon pénteken döntöttek annak a férfinak a letartóztatásáról, aki a gyanú szerint megölt egy huszonhat éves nőt csütörtökön, méghozzá döbbenetes módon: kilökte a tizedik emeleti ablakból. A bíróság meghallgatta a 32 éves férfit, aki információink szerint tagadja, hogy szándékos bűncselekményt követett volna el.

A férfi családjából édesanyja és lánytestvére jelent meg a bíróság előtt, be már nem mehettek, mert zárt ülésen döntöttek K. Krisztián letartóztatásáról.

Dr. Máté Kinga bírósági szóvivőtől úgy tudjuk, a gyanúsított büntetett előéletű és rablás miatt elítélték, tavaly nyáron feltételesen szabadult. Mindez fontos indoka a letartóztatásának, mint ahogy az is, hogy a mostani tragédia után elmenekült a helyszínről, még ha később vissza is tért oda. Azt mondta a nyomozási bírónak, hogy szabadlábra helyezése esetén ugyanebbe a lakásba térne vissza, ahol édesanyja és több családtag lakik. K. Krisztián fellebbezett a határozat ellen.

Fotó: Laczó Balázs / Telex
Fotó: Laczó Balázs / Telex

A férfi egyébként szenvtelen ábrázattal érkezett ,és úgy is távozott. Befelé „jó napot kívánok"-kal köszönt a kameráknak is, kifelé menet pedig csak ennyit kérdezett: „Na, jó volt?”.

Kint a férfi családja könnyes szemmel várta.

„Nem értem, hogy lehet gyilkossággal vádolni valakit, amikor öngyilkosság történt. Nem elég tragédia, hogy szegény leány meghalt, most még a fiamat is elviszik bilincsben? – mondta kint a Telexnek K. Krisztián édesanyja.

Az anya azt álltja, sejtelme sincs, hogy miért gyanúsítják gyilkossággal a fiát. Úgy tudja: Krisztián épp a mosdón volt, a férfi 13 éves unokahúga viszont a szobában, és a lány látta, amint Lígia az ablakban áll. „Kiabálni kezdett szegény gyerek, hogy „Bobi, Bobi, gyere gyorsan!” A fiam kirohant és már csak annyit kiálthatott: „Lígia, Lígia”. De már késő volt, a nő kiugrott” – mondta a nő.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!