Gulyás Gergely sajnálattal, de megértéssel vette tudomásul Fürjes Balázs lemondását

2023. március 28. – 09:03

Másolás

Vágólapra másolva

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter sajnálattal, de megértéssel vette tudomásul Fürjes Balázs miniszterhelyettes lemondását, aki március végével távozik a tárcától – közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel.

Fürjes hétfőn jelentette be, hogy lemond a miniszterhelyettesi megbízásáról. A politikus eddig miniszterhelyettesként, államtitkárként, az idei, hazai rendezésű atlétikai világbajnokság szervezőbizottságának társelnökeként és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 2032-es brisbane-i nyári olimpia előkészítő bizottságának tagjaként is tevékenykedett. Fürjes Balázs lehet a magyar jelölt a NOB-ba, ahol tavaly óta nincsen teljes jogú tagja Magyarországnak.

Április elsejétől a tárca parlamenti és stratégiai államtitkársága összevontan fog működni. A Miniszterelnökség miniszterhelyettese Panyi Miklós jelenlegi stratégiai államtitkár lesz.

Gulyás Gergely „sok sikert kívánt Fürjes Balázsnak jövőbeli megbízatásai ellátásához, egyben köszönetet mondott az elmúlt 5 év közös munkájáért. Fürjes Balázs a Miniszterelnökség államtitkáraként és miniszterhelyetteseként a kormányzati munkában és a fővárosért végzett tevékenysége során az elmúlt fél évtizedben múlhatatlan érdemeket szerzett” – írja a Miniszterelnökség.

Panyi Miklós a Fidesz májusi választási győzelme után lett államtitkár. Korábban az Alapjogokért Központ nemzetközi igazgatóhelyettese volt, aztán a Miniszterelnökségen kabinetfőnök.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!