Nem lett gyanúsított Hadházy Ákos az MTVA-blokád miatt

2023. március 27. – 18:35

Másolás

Vágólapra másolva

Még tavaly november elején szerveztek tüntetést a közmédia székházához ellenzéki politikusok, köztük Hadházy Ákos. A céljuk az volt, hogy fáklyás élőlánccal kerítsék be az MTVA épületét, amely bejáratát rendőri sorfal védte.

Ennek nyomán a múlt héten előbb a Magyar Nemzetben, majd több kormánypárti lapban megjelent, hogy a politikust gyanúsítottként hallgathatják ki a tüntetésen történtek miatt. A 24.hu azonban megtudta: az ügyészség nem látta indokoltnak a rendőrség erre vonatkozó kezdeményezését.

A lappal Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője azt közölte, hogy a IX. kerületi ügyészség megállapította: „a mentelmi joggal rendelkező személy gyanúsítotti felelősségre vonásának nem állnak fenn a törvényi feltételei”, így a rendőrség korábbi határozatát hatályon kívül helyezte.

Az ügyben egy magánszemély fordult a hatóságokhoz. Az ügyet már a felderítési szakban a Központi Nyomozó Főügyészséghez tették át, mondván: a mentelmi joggal rendelkező politikus megalapozottan gyanúsítható volt bűncselekmény elkövetésével, ezért gyanúsítottként ki kellett volna hallgatni. Az ügyészség viszont, mint látható, úgy értékelte a helyzetet, hogy nem állnak fenn a gyanúsítás törvényi feltételei.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!