Jogerősen is elítélték a bulinegyedben megerőszakolt svéd turista támadóját

2023. március 27. – 15:20

Másolás

Vágólapra másolva

A Fővárosi Törvényszék március 27-én tartott nyilvános ülésén helyben hagyta a Pesti
Központi Kerületi Bíróság ítéletét – derül ki a Fővárosi Törvényszék közleményéből.

Így jogerőre emelkedett az első fokon eljáró bíróság ítélete: Négy év négy hónap börtönbüntetést és öt év közügyektől eltiltást kapott az a férfi, aki 2019-ben az ablakon bemászva erőszakolt meg egy svéd turistát Budapesten a bulinegyedben.

Az ügyről és az elsőfokú eljárásról ebben a cikkben írtunk részletesen. A vádlott korábbi meghallgatásáról és a meghallgatott tanúk vallomásairól pedig ebben a cikkünkben olvashat.

A jogerős ítélet kimondta, hogy a vádlott 2019. október 29-én az éjjeli órákban bemászott egy belvárosi első emeleti lakás nyitva hagyott ablakán, és az ott alvó, védekezésre képtelen állapotban lévő sértettet megerőszakolta.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság tavaly október 5-i ítéletével szemben a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezett. A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék azonban kimondta: az első fokon eljáró bíróság törvényes és arányos ítéletet hozott.

„Az eljáró tanács elnöke kifejezte abbéli reményét, hogy a kiszabott büntetés a jövőben visszatartó erővel bír, tehát a vádlott a későbbiekben tartózkodik a hasonló vagy bármely más bűncselekmény elkövetésétől, továbbá az megfelelően szolgálja az általános megelőzés céljait is” – írja a közlemény.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!