„Göd Életterének Megvédése” – a szélsőséges Orosz Mihály Zoltán is elindul a gödi polgármesteri székért

2023. március 24. – 12:30

Másolás

Vágólapra másolva

Gödön indul a polgármesteri székért és egy megüresedett képviselői pozícióért is Orosz Mihály Zoltán, Érpatak egykori szélsőséges rendpárti polgármestere – írja a Mérce.

Az érpatakiakat annak idején építőkre és rombolókra felosztó, cigányozó, buzizó, a Benjámin Netanjahu és Simon Peresz arcú bábukat felakasztó, Szálasi Ferencet tisztelő Orosz 2018-ban bukott nagyot polgármesterjelöltként Érpatakon, miután időközit kellett kiírni a testület önfeloszlatása után. Ezután a közeli Nagykállóban indult önkormányzati képviselőnek, és be is jutott a testületbe. De úgy tűnik, innen is továbbállna, újabb kihívásokat keresve:

GÖD Életterének Megvédése – Orosz Mihály Zoltán választási programja

– címmel indított Facebook-oldalt. Tehát úgy tűnik, hogy Orosz elindulna Gödön a polgármesteri posztért, és egy kommentelőnek írt válaszposztjában körülbelül össze is foglalja, hogy szerinte mi a probléma a városban. A kommentelő szerint ki kellene kísérni a városból Oroszt, ahogy megjelenik, de Orosz szerint más ellen kellett volna lázítani az embereket:

„a saját városának életterét megmérgezők ellen: 1./ a profitéhes multi: a SAMSUNG GYÁR ellen, 2./:a profitéhes multival üzletelő kormánypárti maffiózók ellen, 3./ a kormánypárti maffiózók helyi vazallusai ellen, valamint 4./ a profitéhes multik és az azokkal üzletelők merényleteit tétlenül és bambán elnéző és kiszolgáló, haza-áruló értelmiségiek ellen” – írja posztjában.

Oroszon kívül egyelőre egy biztos jelölt van: két napja írtuk meg, hogy a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kammerer Zoltán bejelentette, hogy független jelöltként elindul a gödi polgármester-választáson. A Mérce megjegyzi, hogy a sportoló a fideszes Tuzson Bence eredményvárójára ment el, és örült a parlamentbe jutásának, korábban pedig a pályafutásáról szóló könyv előszavát Orbán Viktor és Szijjártó Péter írta.

Így esett szét az ellenzéki összefogás Gödön

Az ellenzéki pártszövetség Balogh Csaba vezetésével 2019 októberében leváltotta a Fideszt Gödön, ám alig fél évvel később szétesett az összefogás, és a nyolcfős frakció kettévált.

A kiválás után az új frakció a kormánypárti képviselőkkel közösen, lényegében rögtön „kiskorúsította” a polgármestert azzal a rendelettel, amely alapján a korábbi tizenötmillió helyett már csak kétszázezer forintról dönthet a közgyűlés hozzájárulása nélkül. Sőt, nem sokkal később a DK, az LMP, a Jobbik és a Fidesz képviselőiből álló testületi többség két hétre felfüggesztette a polgármestert a hivatalából, majd augusztusban újabb 30 nappal meghosszabbították azt. A bíróság később Baloghnak adott igazat, és visszamenőleges hatállyal érvénytelenítette a polgármester felfüggesztését.

Az egykor momentumosként, majd függetlenként politizáló Balogh idén február elején mondott le a városvezetésről, mert szerinte nem tud küzdeni „a NER helyi és országos többsége ellen”. Pár nappal korábban az 5. egyéni körzetében megválasztott volt LMP-s önkormányzati képviselő, Hlavács Judit is lemondott. Emiatt május 14-én nemcsak új polgármestert, hanem egy új képviselőt is választanak Gödön.

A gödi politikai helyzetről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!