Bejelentkezett a gödi polgármesteri székért az olimpiai bajnok Kammerer Zoltán

2023. március 22. – 18:50

Másolás

Vágólapra másolva

A háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kammerer Zoltán bejelentette, hogy független jelöltként elindul a gödi polgármester-választáson.

„Le kell zárni a kudarcos múltat, változásra van szükség! Lendületbe kell hozni Gödöt. Eddig azért küzdöttem, hogy Magyarországnak dicsőséget szerezzek, most azért fogok dolgozni, hogy Göd is egy győztes város legyen. Irány a dobogó teteje, hajrá Göd!” – írta Kammerer a nemrég létrehozott Instagram-oldalán.

A 45 éves Kammereren kívül más egyelőre nem jelentette be az indulását a választáson. Kammerer Vácon született, onnan költözött családjával Gödre, ott kezdte sportolói pályafutását. A 2000-es sydney-i olimpián K2 500 méteren, valamint a kajaknégyes tagjaként is aranyérmet nyert, a 2004-es athéni olimpián szintén a kajaknégyes tagjaként lett első. Emellett három világbajnoki címet is nyert. 2022 decemberében jelentette be, hogy befejezi profi versenyzői pályafutását.

Így esett szét az ellenzéki összefogás

Az ellenzéki pártszövetség Balogh Csaba vezetésével 2019 októberében leváltotta a Fideszt Gödön, ám alig fél évvel később szétesett az összefogás, és a nyolcfős frakció kettévált.

A kiválás után az új frakció a kormánypárti képviselőkkel közösen, lényegében rögtön „kiskorúsította” a polgármestert azzal a rendelettel, amely alapján a korábbi tizenötmillió helyett már csak kétszázezer forintról dönthet a közgyűlés hozzájárulása nélkül. Sőt, nem sokkal később a DK, az LMP, a Jobbik és a Fidesz képviselőiből álló testületi többség két hétre felfüggesztette a polgármestert a hivatalából, majd augusztusban újabb 30 nappal meghosszabbították azt. A bíróság később Baloghnak adott igazat, és visszamenőleges hatállyal érvénytelenítette a polgármester felfüggesztését.

Az egykor momentumosként, majd függetlenként politizáló Balogh idén február elején mondott le a városvezetésről, mert szerinte nem tud küzdeni „a NER helyi és országos többsége ellen”. Pár nappal korábban az 5. egyéni körzetében megválasztott volt LMP-s önkormányzati képviselő, Hlavács Judit is lemondott. Emiatt május 14-én nemcsak új polgármestert, hanem egy új képviselőt is választanak Gödön.

A gödi politikai helyzetről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!