Pikó András: A jogfosztás csendes ellenforradalmában telnek a mindennapjaink

2023. március 15. – 18:03

Másolás

Vágólapra másolva

A márciusi ifjúak azt követelték, hogy a politika a közjót szolgálja. Ma ott tartunk, hogy újra ezt kell követelnünk – mondta Pikó András, Józsefváros polgármestere.

„A politika ma nem a közjót, hanem egy szűk csoport érdekeit szolgálja.”

A kormányzás nem felelős politikusokról, hanem lopott közpénzzel, hazugságkampányokkal, a választási rendszer megerőszakolásával machináló strómanokról szól szerinte.

Ma nem a politikusok a köz szolgái, „hanem mi lettünk a szolgái, szolga lassan mindenki”. Alattvaló Pikó szerint az orvos, a tanár, a diák, a művész, a kétkezi munkás. „Bárkire rátehetik a bélyeget, és kipöckölhetik a nemzetből”, ehhez elég annyi, hogy kiálljon olyan közszolgáltatásokért, amelyek a nemzet megmaradását szolgálják: a közoktatásért és a közegészségügyért.

A józsefvárosi polgármester szégyennek tartja, hogy „míg 1848 a jogkiterjesztés dicsőséges forradalma volt, most a jogfosztás csendes ellenforradalmában telnek a mindennapjaink.”

Szerinte nem voltak elég erősek, hogy ezt megakadályozzák. Ha a politika beteggé teszi az országot, a civilek feladata, hogy gyógyítsanak. „Ha sárba tiporja a becsületünket, akkor az a dolgunk, hogy visszaszerezzük a becsületünket és köztársaságunkat.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!