Botka László szerint a hatalom korlátozni próbálja a szabadságot

2023. március 15. – 14:17

Móra Ferenc Sándor
Móra Ferenc Sándor
Szegedi tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Szegeden az önkormányzati szervezésű ünnepségeket már néhány napja megkezdték, mivel itt az a szokás, hogy a nagyobb városrészekben külön-külön is tartanak megemlékezéseket, amiken általában a körzet baloldali többséghez tartozó önkormányzati képviselője a szónok, és a helyi általános iskola diákjai adnak műsort.
A város központjában pedig hagyományos március 15-i ünnepséget rendeztek. A Széchenyi téren a városháza előtt délelőtt felvonták az országzászlót, majd az emberek átsétáltak Kossuth Lajos szobrához a Klauzál térre. A szobor talapzatán egy idézet áll: „Szegednek népe, nemzetem büszkesége”. Ezt 1848 októberének elején mondta a beszéde elején Kossuth ezen a téren, amikor a városban járva katonákat toborzott a szabadságharcba.

Forrás: Botka László / Facebook
Forrás: Botka László / Facebook

Botka László itt arról beszélt, hogy Szeged városa, a szegedi polgárok méltó örökösei a '48-as forradalomnak. A polgármester szerint a várostól most elveszik a bevételeit, ami akadályozza a további fejlődést, és a hatalom korlátozni próbálja a szabadságot is. De a szegediek szerinte jól tudják, hogy a szabadság eszméi mindig nyugatról érkeztek hozzánk, és keletről jött az az erő, amely forradalmainkat és szabadságharcainkat vérbe fojtotta. A beszéd után ünnepi műsor volt helyi színművészekkel, énekesekkel, táncosokkel és zenészekkel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!