Schadl György naplójában felbukkan egy alkotmánybíró neve, akinek végrehajtó lánya Völner fiának cégétől bérelt irodát

2023. március 14. – 07:14

Másolás

Vágólapra másolva

Naplója tanúsága szerint Czine Ágnes alkotmánybíróval volt megbeszélt találkozója Schadl Györgynek, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korrupciógyanú miatt letartóztatott és bíróság elé állított elnökének. A 24.hu fedezte fel a naplóban azt a bejegyzést, amely szerint Schadl és Czine 2021 szeptemberében a Várkert Bazárnál működő Felix étteremben találkozott.

A lapnak Czine Ágnes nem cáfolta, hogy korábban volt kapcsolatban a végrehajtói kar első emberével. A válaszában ugyanakkor nem említette a vacsorát – az ezzel kapcsolatos újabb, konkrét kérdésekre nem is reagált –, és elzárkózott attól, hogy a büntetőüggyel bármilyen kapcsolatba hozzák. Ezt írta a lap megkeresésére:

„Schadl György a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökeként képviselte a végrehajtói kart a jogászi hivatásrendek részére rendezett számos szakmai rendezvényen, konferencián is, ahol többször én is jelent voltam, és több alkalommal találkoztam vele.

Azonban határozottan visszautasítok minden olyan feltételezést, amely azt látszatot kelti vagy keltheti, hogy a folyamatban lévő büntető üggyel kapcsolatban bármiféle érintettségem merülhetne fel” – idézi a lap a választ.

Czine Ágnesnek egyébként mindkét gyerek végrehajtó. A fia, Fiedler Bálint – aki többször találkozott Schadllal személyesen, szintén a Felixben – előbb Szolnokon, majd Zalaegerszegen működtetett önálló végrehajtói irodát. A 24.hu szerint az iroda adatait lekérték a nyomozók a cégadatbázisból, „hasonlóan azon végrehajtókéhoz, akiket később megvádoltak”, ám a nyomozati anyagokban nincs nyoma annak, hogy Fiedlert akár csak tanúként meghallgatták volna. A nyomozati feljegyzések szerint Fiedler Bálint „láthatóan kiváló kapcsolatot ápolt” Schadl Györggyel.

Az alkotmánybíró másik gyermekét, Fiedler Laurát 2018-ban nevezték ki végrehajtónak Esztergomba. Ő egy évig ugyanabban az ingatlanban bérelt végrehajtó irodát, mint ahol a vád szerint a Schadl Györggyel korrupciós kapcsolatot kiépítő volt igazságügyi államtitkár, Völner Pál képviselői irodája volt. Az épület pedig, ahol az irodák voltak, Völner Pál fia cégének tulajdona.

A lap igyekezett telefonon utolérni Fiedler Laurát, hogy megkérdezzék, miért és hogyan választotta éppen ezt az ingatlant, de nem érték el.

Megjegyzik, hogy „a Fiedler testvérekről egyébként egy tisztázatlan eredetű feljegyzés is készült, amit szintén tartalmaz a Schadl–Völner-ügy nyomozati anyaga”. E szerint Fiedler Laura szoros barátságban van Schadl szintén megvádolt feleségével, „akivel együtt végeztek a Károli Gáspár Református Egyetemen, és »sülve-főve« együtt voltak a végrehajtói kar rendezvényein”, emellett Fiedler társtulajdonos a végrehajtói kar alelnökének, Lukács Tamásnak a pécsi végrehajtói irodájában, Lukács pedig szintén társtulajdonos lett az esztergomi végrehajtó irodában. Lukácsról nemrég jelent meg az a hír, hogy egy szakvizsgáztatás alkalmával egy, a Schadl György listáján szereplő próbált minden erővel átnyomni a vizsgán, de az annyira nem tudott semmit, hogy hiába próbálkozott.

A Schadl Györgyöt és Völner Pált érintő korrupciós botrányról itt találja minden cikkünket.

Frissítés: A cikk címét annak megjelenése után, utólag korrigáltuk, az abban szereplő „bérel” igét átírtuk múlt időbe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!